2023. január 26. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Átadták az ötvenezredik új Audit Magyarországon

Nem mindennapi mérföldkővel büszkélkedhet Magyarországon a négykarikás márka. Az Audi alig több, mint 30 évvel a magyar piacra való belépés után, 2023. január 26-án adta át az ötvenezredik új modellt, az autó pedig ízig-vérig magyar: egy Győrben készült Audi Q3.

Átadták az ötvenezredik új Audit Magyarországon egy győri Audi Q3 modellt_1

Az autót a Porsche Hungaria kereskedői hálózatába tartozó kecskeméti Brill Kft. értékesítette, az átadóra Győrben, az Audi Hungariánál került sor. A jubileumi modell újdonsült tulajdonosa a Porsche Hungaria vevőszolgálatától a gondmentes karbantartáshoz, vagy akár eredeti Audi tartozék vásárláshoz is felhasználható háromszor 50 000 forintos szervizutalványokat is kapott ajándékba új Q3-as modellje mellé.

1990. október 30-án indult az Audi története Magyarországon, az osztrák Porsche Holding ugyanis ezen a napon alapította meg leányvállalatát, a Porsche Hungariát, mely azóta is ellátja az Audi márka képviseletét Magyarországon. Az első jelentősebb mérföldkőre 13 évet kellett várni: 2003 áprilisában vette át új tulajdonosa hazánkban a tízezredik Audit, egy A4 modellt, mellyel az Audi lett az első prémium kategóriás márka, melynek magyarországi értékesítése meghaladta a tízezres darabszámot.

Átadták az ötvenezredik új Audit Magyarországon egy győri Audi Q3 modellt_2

Az Audi magyar értékesítési és gyártói csapatának egyaránt örömteli ez az eredmény, hiszen az ötvenezredik Audi hazánkban készült: a győri gyártósorokról gurult le a Kecskeméten gazdára talált Q3 modell. Az autó egy 5-ajtós Audi Q3 Sportback 2.0 TDI motorral, mely elegáns, harmat-ezüst metálfényezést kapott.

Győrben éppen 25 éve, 1998-ban indult a járműgyártás, a vállalatnál 2018 óta készülnek Q3 modellek. A portfólió 2019-ben bővült a modell Sportback, RS, valamint mild-hibrid hajtásláncú verziójának gyártásával. 2020 óta Győrben már plug-in hibrid Q3 és Q3 Sportback modellek is készülnek. Az autó mára az Audi Hungaria legfontosabb modelljévé vált: mára a gyártási portfólió több mint 90 százalékát teszik ki a Q3 és a Q3 Sportback modellek.