2023. február 08. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: az AMTS 2023 nyereményautója

Idén tavasszal is egy szakavatott csapat által egyedivé varázsolt autót sorsolnak ki a látogatók között az AMTS zárónapján. A sokéves tradíció és a játék feltételei változatlanok, a fődíj pedig a show történetének eddigi legfiatalabb és legjobban felszerelt nyereményautója, egy SEAT Leon ST FR.

A nemzetközi Automobil és Tuning Show (AMTS) szervezői ezúttal sem tértek el a hagyományoktól. A repertoárjukban évek óta állandó program a nyilvános autóépítés, melynek immáron hatodik alkalommal adott otthont a Westend Bevásárlóközpont. Az sem újdonság, hogy a március 17-19. között zajló show belépőjegye összesen tíz egyidejű rendezvényre érvényes, továbbá esélyt jelent egy családi sportkombi megnyerésére!

Ahogyan már megszokhattuk, a Hungexpót benépesítő show megszámlálhatatlan különlegességet és élményt ígér 2023-as szezonra is. Az autózás minden szegmensét lefedő kiállítások, színes motorsport események, valamint kortól és nemtől független családi programok társaságában ezernél is több járműkülönlegességet, 10 tematikus rendezvényt, Off-Road és Drift Show-t is láthatnak a résztvevők, nem utolsósorban pedig idén egy egyedi autóval gazdagabban térhet haza valamelyik szerencsés látogató.

Az AMTS szakemberei számos exkluzív járművel birkóztak már meg pályafutásuk során: 2014-ben VW EOS kabriót, 2015-ben Volkswagen Sciroccót, 2016-ban BMW Z4 Roadster sorsoltak ki, majd ezt követte két Audi TT, 2017-ben egy kabrió, 2018-ban pedig egy kupé. A sort egy vérbeli amerikai vas folytatta 2019-ben, egy ötödik generációs Ford Mustang Coupé személyében, majd következett az Online Edition keretei között kisorsolt Porsche Boxster S, és őt követte az első brit gyártmányú építés, a Mini Cooper Coupé, majd az első japán, a Mazda MX-5 NC roadster.

A 2023-as fődíj pedig nem más, mint egy SEAT Leon. A sportos, FR kivitelű kombit számos típusazonos alkatrésszel, Maxton Design légterelőkkel, Rieger Tuning hátsó diffúzorral, ST állítható futóművel és 19 colos Japan Racing felnikkel, valamint dizájn és multimédia terén is teljesen megújult utastérrel lett gazdagabb. A pontot az i-re az egyedi, háromárnyalatú fóliázás teszi fel, de szerencsés új tulajdonosa számos további kiegészítővel is gazdagodik. Az extra lóerőkről az MTM típushoz készült chiptuningja gondoskodik.

Az egyedi SEAT Leon ST FR kisorsolására a nagyszabású show harmadik napján (március 19-én), közjegyző jelenlétében kerül majd sor. Maga a rendezvény is rengeteg újdonságot tartogat a látogatók számára: a 2006-os start óta ez már nemcsak Magyarország, de a kelet-közép európai régió legjelentősebb szezonnyitó autókiállítása és vására is a Hungexpón.

A nyereményautó bemutatkozásával egy időben lehullt a lepel a show idei legnagyobb meglepetéséről is: a Toyo Tires, az Abroncs Kereskedőház, valamint az Audi Motorsport jóvoltából, Magyarországon először az AMTS-en mutatkozik be élőben a világ egyik legbrutálisabb versenygépe, a teljesen elektromos Audi S1 Hoonitron, melyet a gyár kifejezetten Ken Block, valamint csapata, a Hoonigan részére készített.

A minden részletében egyedülálló, a Formula E-szériából adoptált elektromotorokkal 6 000 Nm-es nyomatékot teljesítő fenevad értéke 12 000 000 dollár (átszámítva kb. 4,5 milliárd forint), mellyel az AMTS történetének valaha volt legértékesebb kiállított járműve lesz. Jelenlétével, valamint az autó köré épített standdal és aktivitásokkal a szervezők méltó emléket szeretnének állítani a nemrégiben tragikusan elhunyt, legendás versenyző számára.

A nemzetközi Automobil és Tuning Show idén öt pavilont és hatalmas külső területet tölt meg élménnyel, a múlt, jelen és jövő autócsodái kíséretében, március 17-19. között a Hungexpón. A rengeteg, látnivalókban gazdag kiegészítő program, verseny és bemutató pedig garantáltan kivételes szórakozást kínál valamennyi korosztálynak, a család minden tagjának!