2023. március 01. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Ízelítő videón a Kia legnagyobb elektromos SUV-ja – videó

A Kia közzétette a már nagyon várt elektromos SUV, az EV9 első ízelítő-videóit. A márka SUV kínálatának élére érkező újdonság fontos szerepet tölt be a Kia fenntartható mobilitásszolgáltatóvá való átalakulásának folyamatában is.

Kia EV9 előzetes 1

A Kia EV9-ről készült, – az újdonság sziluettjét és orrának, valamint oldalának felületeit bemutató – első videók a Kia Worldwide YouTube csatornán érhetők el. Az első-hátsó világítótestek által megrajzolt jellegzetes világítási kép fontos része az EV9 határozott megjelenésének. A filmeken az EV9 egyedi és jellegzetes vonalvezetése és határozott formái is láthatók.

Az EV9 elnevezés betűpárja a Kia nomenklatúrában a tisztán elektromos hajtásra utal (Electric Vehicle), míg a 9-es szám a modell helyét mutatja a márka elektromos palettáján.

Kia EV9 előzetes 2

A Kia EV6-hoz hasonlóan az EV9 is a márka kifejezetten akkumulátoros elektromos modellek hordozására tervezett globális elektromos moduláris padlójára, az E-GMP-re épül.

Az EV9 végleges külső és belső formarészleteit március közepén hozza nyilvánosságra a Kia, az újdonság részletes adatai pedig globális bemutatójával egy időben március végén lesznek elérhetők.