2023. március 06. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: a Toyota Aygo X Undercover

A Toyota és az Undercover főtervezője, Jun Takahashi egy különleges, iparágakon átívelő együttműködést valósítottak meg. Ennek gyümölcse az Aygo X Undercover, a Toyota sláger mini crossoverének exkluzív kivitele, amelyet a Párizsi Divathéten, az Undercover 2023. őszi divatbemutatóján lepleztek le. Az Aygo X Undercover egyedi belső és külső dizájnelemeket kapott, és 5000 példány készül belőle.

Takahashi megfelelni nem akaró és sztereotípiák megtörésével kapcsolatos tervezési filozófiája által ihletett módosítások közé tartozik például a Toyota által kifejlesztett exkluzív, kifejezetten erre a célra készült szürke kéttónusú fényezés, a fekete 18” keréktárcsákhoz, valamint a belső betétekhez, ülésekhez és padlószőnyegekhez társított korallvörös árnyalatok, illetve a tetőmatricák képében megjelenő Chaos / Balance mottó is. Ez minden, csak nem egy átlagos autós együttműködés.

Az Undercover ismert témája, az egymást átfedő kontrasztok – punk és couture, digitális és analóg –is megjelennek az együttműködésben, mivel most a divat és az autóipar világa tökéletesen egymásra talált a Párizs, Tokió félig kitalált világában játszódó bemutatkozó kampány képében. Egy „rejtett város”, ahol összemosódik a virtuális és a fizikai, amelyet az együttműködés középpontjában álló két hely megjelenése és hozzáállása ihletett. Ahol a Harajuku underground kultúra találkozik Le Marais kortárs savoir faire-ével.

Az Aygo 2005-ös piacra lépése óta nemcsak a Toyota legelérhetőbb autója Európában, hanem fiatalos és szórakoztató karakterével is megörvendeztette a vásárlókat. Ezek a tulajdonságok sok új stílustudatos európai vásárlót vonzottak a Toyotához. A ferdehátúról crossover felépítésre való átállással a Toyota tervezői Európában egyedülálló érzelmeket szólítottak meg az új Aygo X képében, amelyeket vezetőként, utasként vagy akár csak külső szemlélődőként is át lehet élni.