2008. június 26. 11:31   |   Autoblog
címkék:  

Elbocsátások a Volvónál

2000 dolgozójától válik meg a Volvo, a cég globális megtakarítási programjának részeként

A Volvo még a tegnapi, a Ford és az esetleges Kínai érdeklődőkről felröppent hír közepette bejelentette, hogy költségcsökkentés következtében megválik közel 2000 dolgozójától. Az 1400 szellemi és 600 fizikai munkás a Volvo szinte minden kisebb és nagyobb gyáregységét érinti majd, illetve ezen felül 500 tanácsadójára sem tart igényt ezentúl a svéd gyártó.


A fizikai munkások a Torslanda gyár harmadik műszakjában dolgoznak, ahol a V70-es, az XC70-es, az S80-as és az XC90 is készülnek. Az elbocsátásoknál elképzelhető, hogy egyes munkások más műszakokban kaphatnak munkát, de nagy részüket elküldi a cég.

A közel 500 tanácsadó mellett világszerte 300 hasonló pozícióban lévő dolgozójától válik meg a Volvo, hogy kiadásait csökkenteni tudja.

A Volvo leépítése részét képezi annak a globális megtakarítási programnak, amelynek segítségével közel 700 millió dollárt szeretne megspórolni a gyár. A megtakarítások hátterében a gazdaságosságra való törekvés és az emelkedő nyersanyag és üzemanyagárak állnak, amelyek a Volvo életébe is beleszólnak.