Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Brutál Lamborghini Aventador érkezőben

2013. december 30. 09:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A DMC az autóhoz készített immáron harmadik munkájaként megalkotta az LP988 Edizione GT-t közel ezer lóerővel és egy, a versenyautókat is megszégyenítő aero csomaggal.

A DMC Design a „Molto Veloce” és az „LP900 SV” után ismét készített egy elképzelést a Lamborghini Aventadorhoz, mely az eddigi legerősebb – Stage 3 – csomagként kerül a tuner kínálatába.

A konkrét módosításokról még nem esett szó, de ahogyan a munka nevéből (LP988) kitalálható, 988 paripát (726 kW) préseltek ki a mérnökök a 6.5 literes V12-esből. Csak emlékeztetőül, a gyárilag 700 lóerőt (515 kW) és 690 Nm-t birtokló egység 2,9 másodperc alatt repíti százra az olasz csodát, és meg sem torpan 350 km/óráig. Így a plusz közel 300 paripa biztosan farag néhány tizedet a százas sprintidőn, míg a végsebesség is nőhet néhány kilométer per órával az eredeti értékhez képest.

S hogy ne érhesse szó a ház elejét, a hajtómű mellett az optikára is fordítottak figyelmet a tuner emberei. Ahogy a képeken is látszik, a karbon kiegészítőket ismét előtérbe helyezték a DMC-nél, ugyanis ebből az anyagból készül az első lökhárító toldata, a hátsó masszív diffúzor, a küszöbök, valamint a szárny is. Az kipufogórendszer már ránézésre teljesen más, mint a gyári, hasonlóan a legalább 20 collos kovácsolt felnikhez.

A dizájnerek láthatóan sok ötletet merítettek a nemrég bemutatott csúcs Lamborghinitől, a Venenótól, ami előnyére vált, így már csak remélni tudjuk, hogy a csomag beárazásánál nem az olaszokat követték.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Tuning

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!