/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Nürburgringen is bizonyít a Tesla Model 3 Performance – videó

Nem csak közúton, hanem a versenypályán is gyors a Tesla belépőszintű autójának legerősebb kiadása. A 456 lóerős Model 3 Performance-ot a híres Zöld Pokolban hajszolták meg, és a fékek fáradásáig szépen falta a többi résztvevőt, nem egyszer átlépve a 200 km/órát.

Az elmúlt években annyit bizonyított már a Tesla Model S P100D kiadása, hogy a Model 3 megjelenésekor senki sem gondolta volna, a kistestvér gyengébb csúcskiadása képes bizonyos területen felvenni a versenyt a nagyobb szedánnal, sőt, bizonyos körülmények között túl is szárnyalja azt.

A Model 3 Performance a Laguna Seca versenypályán például a leggyorsabb villanyautónak számít 1 perc 41,28 másodperces eredményével, amely két másodperccel jobb a Model S által elért köridőhöz képest. Ehhez mindössze a gyári futóművet keményítették fel a mérnökök.

Legutóbb, a Nürburgringre vitte fel valaki a 456 lóerős (336 kW) összteljesítménnyel és 639 Nm maximális forgatónyomatékkal rendelkező, két elektromotoros – így összkerékhajtású – kisszedánt, mindenféle módosítás nélkül, s a menetelésről készült videóból kiderül, mennyire könnyen boldogul a versenypályán is a környezetbarát modell – a leggyengébb láncszemet a fékek jelentették a képletben.

A katalógusadatok alapján egyébként 3,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 96 km/órás (60 mérföldes) tempóra, míg csúcssebessége eléri a 261 km/órát, de amennyiben ezeket az értékeket nem feszegetjük, képes elmenni akár 425 kilométert is egy töltéssel.

Alább látható a 11 perces pályázás, mely körülbelül 2 perctől indul:

És itt látható a Laguna Seca körrekord:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/