/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elkerülte a balesetet az önvezető Tesla – videó

2019. május 31. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy Tesla Model 3 önjáró üzemmódban került el egy ütközést az autópályán, amikor a mellette balra haladó Chevrolet pickup vezetője a ráfutásos balesetet elkerülendő felé rántotta a kormányt, ám az elektromos szedán rendszere felismerve a veszélyt kitért előle.

Egy Tesla Model 3 büszke tulajdonosa tette fel a netre az alábbi két videót, melyeket a jármű fedélzeti rendszere rögzített önvezető üzemmódban.

A felvételeken azt látni, ahogy az elektromos szedán egy autókkal sűrűn tűzdelt, többsávos autópályán halad Autopilot (azaz automata) módban, ám a belső sávban jobban haladnak a járművek. Ezek között tűnik fel egy Chevrolet pickup, mely már majdnem megelőzi a Model 3-at, a következő pillanatban azonban vészfékezésre kényszerül, miközben egy jobbra irányzott kormánymozdulattal igyekszik elkerülni a koccanást. Így azonban a sofőr elveszti uralmát autója felett, és közel 180 fokban, a Tesla sávjába áttérve kifarol. Ekkor avatkozik be ügyesen az Autopilot egy kikerülő manőverrel, majd folytatja útját, mintha mi sem történt volna. Csupán a hátrafelé néző oldalkamerában látjuk, hogy a kicsúszó Chevrolet csúnya torlódást okoz – még szerencse, hogy más sem ment neki.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/