/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nico Rosberg egy Porschével gyorsul a Tesla ellen Monacóban – videó

Ennél több olvasóhajhász kifejezés nem is lehetne egy címben, mégis így igaz, ahogy leírtuk. Egész pontosan, Nico Rosberg, a Forma-1 2016-os világbajnoka egy hátul hajtó Porsche GT2 RS fedélzetén száll versenybe egy összkerekes Tesla Model 3 ellen. Melyik nyer?

Miután a versenyzés túl sok idejét vette volna el családjától, 2016-ban, amikor megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot, Nico Rosberg bejelentette visszavonulását.

A megdöbbentő bejelentés persze nem azt jelenti, hogy többé nem hallunk felőle, sőt, a fiatal családfő videóblogolásba kezdett, így több érdekes autót tesztelt már vagy épp gyárlátogatáson vett részt, legutóbb pedig egy gyorsulási verseny résztvevője lett.

A helyszín talán nem is lehetne érdekesebb, mint a napfényes Monte-Carlo, melynek monacói főkikötőjében (Quai de la Nouvelle Digue) találkozott az ex-versenyző a Team Nico (magáról elnevezett csapata) egy tagjával, aki egy Tesla Model 3 Performance változatot hozott magával. Persze Rosberget sem kell félteni, ő egy Porsche 911 GT2 RS-szel érkezett a helyszínre.

Az utcai versenyautóról azt érdemes tudni, hogy bár hátul hajt, megfelelő körülmények között képes akár 2,8 másodperc alatt százra katapultálni, végsebessége eléri a 340 km/órát, köszönhetően 3.8 literes boxermotorjának, amely 700 lóerő (515 kW) mellett 750 Nm leadására képes.

A duplamotoros Tesla 3,3 szekundum alatt éri el a százas értéket, ezt azonban szinte bármilyen útfelületen képes tartani – még a poros kikötőben is. Ha pedig így harangozunk be valamit, sejthető a végeredmény: ahogy várható volt, a Model 3 a mérések szerint még túl is szárnyalta önmagát, ugyanis 3,2 másodperc alatt gyorsult 100 km/órára, a Porsche azonban csak 3,3 alatt érte el ugyanezt. Nem tudjuk, hány méteres pályát alakítottak ki a két autónak a srácok, de végül egy hajszállal a Tesla nyert. Sajnos a drónos felvételt szabotálta egy arra tévedt sirály, így be kell érnünk a földi kamerák által rögzített képekkel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/