/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Újabb elektromos rekord a Nürburgringen – videó

2019. augusztus 31. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

A Porschéé a leggyorsabb négyajtós elektromos autó a Nürburgring Nordschleifén. Lars Kern a Zöld Pokol néven ismert legendás versenypályán 7 perc 42 másodperces köridőt állított fel a Taycan volánja mögött. Az időt az általában a rekordkísérletekhez használt 20,6 kilométeres körön mérték.

A Taycan mindenre képes, legyen szó versenypályáról és tartós futásról: 24 óra alatt a Porsche pontosan 3425 kilométert tett meg a modell prototípusával az olaszországi nagysebességű tesztpályáján, Nardòban. Ez éppen olyan távolság, mintha a Nardòból egészen a norvég Trondheimig utaztunk volna.

A dél-olaszországi tesztpálya perzselő hőségében az utazósebesség 195 és 215 km/h között volt. A legmagasabb külső hőmérséklet 42 Celsius fok körül alakult, a pálya hőmérséklete pedig 54 fokos volt, így a Taycan már a sorozatgyártás megkezdése előtt igazán szélsőséges körülmények között demonstrálta hosszú távú képességeit. A tesztet megszakítások nélkül teljesítő prototípus csak néhány gyorstöltés és pilótacsere erejéig állt meg.

Július végén pedig az előszériás modell álló helyzetből 200 km/h-ra gyorsult nem kevesebb, mint 26 alkalommal egy repülőtér kifutópályáján. Az átlagos gyorsulási idő tíz másodperc alatt volt. A leggyorsabb és a leglassabb gyorsulás közötti különbség pedig csupán 0,8 másodpercet tett ki.

A Taycan egy-egy kivételesen hatékony elektromotort használ az első és a hátsó tengelyen, ezáltal összkerékhajtású. A négykerék-hajtás és az elektronikus vezérlőrendszerek jóval gyorsabban működnek a hagyományos megoldásoknál. Például ha az egyik kerék túlpörög, az elektromotorok a teljesítményt a másodperc törtrésze alatt képesek ennek megfelelően szabályozni.
Az integrált Porsche 4D-Chassis Control valós időben elemzi és hangolja össze az összes futóműrendszert. Az innovatív futóműrendszerek között megtaláljuk az adaptív, háromkamrás légrugózást elektronikus lengéscsillapítás-szabályozással, valamint elektromechanikus dőlésstabilizálással, továbbá Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) differenciálművel. A rekorddöntésre rajthoz állt modell négykerék-kormányzással és 21 colos kerekekkel rendelkezett.

A Taycan a világ első sorozatgyártású 800 V-os rendszerteljesítményű elektromos autója, amely a kétszerese az eddig használt 400 V-nak. A rendszer legfontosabb előnye a folyamatosan elérhető kimagasló teljesítmény. Az új Taycan vezetési üzemmódjai különleges beállításokat tesznek lehetővé, amelyek maximálisan kiaknázzák a teljesen elektromos hajtás különlegességeit. Sport Plus módban a vezető szélsőségesen dinamikus viselkedést kap. Ehhez az akkumulátor hűtési és fűtési stratégiája is illeszkedik és maximális teljesítményt szolgáltat. A hűtők szellőzői kinyílnak, a hátsó légterelő már korán kiemelkedik a felhajtóerő minimalizálásáért, a futómű beállítása pedig versenypályára optimalizált lesz, miközben a karosszéria felveszi a lehető legalacsonyabb helyzetet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/