/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

320 kilométeres hatótávval jön az erősebb Nissan Leaf

2018. július 17. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem csak 50 lóerővel erősebb, de nagyjából 80 kilométerrel nagyobb távot is lesz képes megtenni a Nissan Leaf 60 kilowattórás akkumulátorral szerelt változata a jelenlegi 40 kilowattóráshoz képest. A modell még idén bemutatkozhat, jövőre pedig már piacra is kerül.

Akinek a jelenlegi 40 kilowattórás akkumulátorral szerelt 110 kilowatt (149 lóerő) teljesítményű új Nissan Leaf nem lett volna elég, az jobban teszi, ha megvárja a jövő évben bemutatásra kerülő 60 kilowattórás példányt.

A nagyobb akkupakk ugyanis extra erőt és már-már benzines hatótávot ígér. Az Autoguide-nak adott interjúban az elektromos divízió marketing- és üzletiterv-igazgatója, Brian Maragno elárulta, az autó neve Leaf E-Plus lesz és jövőre kerülhet világszerte piacra. Az is kiderült továbbá, hogy nem csak a hatótáv, hanem az erő is növekszik majd, ugyanis 149 kW (203 lóerő) áll majd a sofőr rendelkezésére.

„Ha van egy nagyobb akkud nagyobb kapacitással, az egyszerűen kitárja az ajtót a nagyobb teljesítmény irányába” – jegyezte meg. Az extra teljesítmény persze a nagyobb tömeg miatt sem árt, hisz közel másfélszer akkora lesz az energiatároló súlya. Ennek ellenére is a jelenlegi modell által ígért 243 km körüli hatótávnál mintegy nyolcvannal többet, 321 kilométert lehet majd megtenni a gyártó ígérete szerint az E-Plus fedélzetén.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mikor tervezi a Nissan bemutatni a hosszabb hatótávú Leafet, ám mivel a Párizsi Autószalont kihagyják a japánok, legközelebb a novemberi Los Angelesi Autószalonon láthatja esetleg a nagyérdemű azt – Amerikának amúgy is ez az elektromos közlekedésbeli húzó régiója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/