/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Egyre több és olcsóbb villanyautó lesz

2019. június 20. 15:33   |   Autoblog
címkék:  

Nemzetközi elemzők egybehangzó adatai szerint tovább gyorsul az elektromos járművek termelése. Az akkuk árának csökkenésével azok legkésőbb 2022-ben nem lesznek már drágábbak, mint a robbanómotoros autók.

A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) tanulmánya szerint a 2017-es 1.1 mió. villanyautóval szemben 2025-ben már 11 mió., 2030- ra pedig 30 mió. kerül majd ki a gyárakból, míg 2040-re a világon gyártott autók 35 százaléka villanymeghajtású lesz. Az iparág azzal számol, hogy a következő öt évben 127 új e-kocsi jelenik meg a piacon és a nagyobb választék, az új felhasználási területek, tovább növelik a keresletet.albánia e-golf elektromos autó töltés (2)

Az akkumulátorok árának csökkenése a kocsik árának mérséklődését jelenti, olyannyira, hogy 2022-re, vagy akár már hamarabb, az e-autók nem lesznek már drágábbak a robbanómotorral felszerelteknél. A kocsik elterjedését mindenesetre jelentősen befolyásolja majd, hogy az autósok nagyvárosok lakói-e, vagy kisebb, a nagy központoktól távol eső településeken élnek, hogy saját, vagy közösen használt kocsiról van-e szó. Fontos tényező az is, milyen helyi és országos rendelkezések vonatkoznak az elektromos járművek vásárlására, üzemeltetésére.

Az akkumulátorok termelése jelenleg évente megkettőződik, az autó – és az akkugyártók együttműködése teszi lehetővé a telepek olcsóbb előállítását. A siker érdekében mindenesetre arra van szükség, hogy a piaci szereplők globális szemszögből lássák a helyzetet: a lítiumnak és a kobaltnak, az akkuk két alapanyagának ára gyorsan emelkedik, így összhangra van szükség a bánya- és a gépkocsiipar között. Ugyancsak fontos, hogy a kormányok elsőbbséget adjanak a töltőállomás-hálózatok kiépítésének.

(Forrás: Medium)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/