/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elon Musk bemutatta a golyóálló Tesla pickupot

2019. november 22. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

Tegnap, a Los Angeles-i Autószalon nyitónapján Elon Musk leleplezte a Tesla új modelljét, a Cybertruckot, amely méreteit tekintve akkora, mint a piac többi kisteherautója, minden másban viszont különbözik tőlük. A sarkos kialakítású, tankszerű, ék alakú tetővel rendelkező Cybertruck úgy néz ki, mintha egy 90-es évekbeli sci-fi filmből lépett volna elő. 2021-ben kerülhet az utakra.

Mindjárt az elején jöjjenek a legfontosabb adatok. A Tesla Cybertruck 5885 mm hosszú, 2027 mm széles és 1905 mm magas, platója pedig 2 méter hosszú. Fő méreteit tekintve tehát nem különbözik az észak-amerikai piacon kapható legtöbb full-size pickuptól, bár a platója 30 centivel hosszabb. A Cybertruckot 1-3 villanymotor hajthatja; az alapmodell hátsókerék-hajtású, míg a két- és hárommotoros verzió négykerék-hajtású.

Az egymotoros, hátsókerekes Cybertruck 6,5 másodperc alatt gyorsít fel 96 km/órára és 400 kilométeres hatótávot ígér. A kétmotoros verzió már 4,5 másodpercre szorítja le a 0-96-os sprintet és 480 kilométert is meg tud tenni egy feltöltéssel. A hárommotoros csúcsverzió pedig sportkocsi-alázó 2,9 szekundumos gyorsulást, 10,8 másodperces negyed mérföldes időt és 800 kilométeres hatótávot produkál. Mindegyik modell 1,5 tonnás teherbírással büszkélkedhet és kiviteltől függően 3,4 – 6,3 tonnás fékezett utánfutót vontathat.

A Tesla Cybertruck nem alvázas, hanem önhordó konstrukció, és egy külső, rendkívül erős és ellenálló karosszériavázat terveztek hozzá. A kocsitest rendkívüli szilárdságú acélból készült, amely ellenáll a 9 mm-es lövedékeknek, s az ablakok is törhetetlenek. (A hivatalos bemutatón ennek ellenére berepedtek egy becsapódó fémgolyótól). A jármű egyébként adaptív légrugózást kapott, amely a csillapítás mértékét és a hasmagasságot is szabályozni tudja. A 2 méter hosszú platót motorosan mozgatható fedél takarja, alatta 2831 literes a raktér. Ahogy az az élő bemutatón kiderült, egy ATV is könnyedén felfér rá.

Az utastér hatszemélyes és hasonlít a Model 3-éhoz, de még erőteljesen koncepció fázisban van. Az egy tömbből öntött műszerfalon egyetlen 17 colos monitort látunk, a kormány pedig inkább emlékeztet botkormányra, mint rendes volánra.

A Tesla termékek esetében az időzítés mindig kérdéses, például a legutóbb bemutatott Model Y kiszállításai sem indultak még el. A hátsókerék-hajtású Cybertruck 2021 második felében várható, a gyorsabb verziók érkezésére pedig egy évvel később lehet számítani. Addig még sok idő van hátra, de akit nagyon érdekel az autó, már befizetheti rá az előleget.

Musk elárulta a pickup árát is, amely az alapmodellnél 39 900, a közepes kivitelnél 49 900, míg a csúcsmodellnél 69 900 dollár. Az önvezető Autopilot 7000 dolláros extra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/