/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Érkezik a növelt hatótávú Nissan Leaf

2019. január 10. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Európa legnépszerűbb villanyautója, a Nissan Leaf hamarosan két új változatban is kapható lesz. A Leaf 3.Zero egy különleges és kibővített felszereltségű változat, míg a Leaf 3.Zero e+ Limited Edition nagyobb, 215 lóerős teljesítménnyel és megnövelt, 385 kilométeres hatótávval büszkélkedhet. Az új modellek már megrendelhetők; a Leaf 3.Zero kiszállítása májusban, míg a Leaf 3.Zero e+ Limited Edition kiszállítása nyáron kezdődik.

A Leaf 3.Zero ugyanazzal a 40 kWh-s akkumulátorral érkezik, mint a jelenlegi Leaf, esetében az új karosszériaszínek és kéttónusú színkombinációk (pl. piros karosszéria fekete tetővel, illetve kék karosszéria fekete tetővel) jelentik az újdonságot. Az utastérben egy új 8 hüvelykes infotainment képernyő jelenik meg, amely további kapcsolódási szolgáltatásokat és utcaszintű navigációt is kínál. A továbbfejlesztett NissanConnect EV alkalmazás is ebben az autóban debütál. A Leaf 3.Zero modellek megkapják az e-Pedal és a ProPILOT-technológiákat is.

A Limited Edition változat – amelyből mindössze 5000 példány készül Európa számára – nagyobb teljesítménnyel érkezik: 160 kW (215 LE) leadására is képes, illetve hosszabb hatótávot kínál, a várakozások szerint akár 385 kilométert is megtehet majd egyetlen töltéssel. A 25%-kal nagyobb energiasűrűségű és 55%-kal nagyobb energiatároló-kapacitású, 62 kWh-s akkumulátor 40%-kal nagyobb hatótávot kínál, mint a Leafekbe általában szerelt 40 kWh-s akkumulátor. Ez hasonló használat esetén további 100 kilométer hatótávot jelent.

A Nissan Leaf 3.Zero bevezetése egy olyan évet követően történik, amely nagy sikereket hozott a Nissan elektromos járművei számára – különösen az új Leaf teljesített kimagaslóan. 2018-ban az új Nissan Leaf volt a legkeresettebb elektromos jármű Európában, és az egész kontinensen 40 ezer darab talált belőle gazdára. Továbbra is a Leaf a világ legnagyobb számban eladott elektromos járműve, hiszen az eredeti változat 2010-es bevezetése óta több mint 380 ezer példány talált gazdára világszerte.

Magyarországon 627 darab forgalomba helyezéssel zárta az évet és 2018. decemberében a jubileumi 1000 darabos eladást is elérte a modell. 2013 óta összesen 1055 darab talált gazdára belőle hazánkban.

A Leaf 3.Zero indulóára 12 390 000 forint, míg a Leaf 3.Zero e+ Limited Edition 14 300 000 forinttól érhető el. Mindkét különleges változat rendkívül jól felszerelt és ugyanaz a 8 éves/160 ezer kilométeres garancia vonatkozik rájuk, mint a normál Leafre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/