/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még idén megérkezik az első villanyhajtású Škoda

2019. május 30. 16:20   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a Škoda történetének első sorozatgyártású villanyautója, a Citigoe iV, amely a szintén a napokban bemutatott konnektoros hibrid Superb iV modellel együtt az iV elektromos járműcsalád alapítói a cseh márkánál. A 83 lóerős Citigoe iV tökéletes városi autó, kisméretű és emissziómentes közlekedést tesz lehetővé, akár 265 kilométeren keresztül. Sorozatgyártása az év második felében indul.

A Škoda Citigoe iV a modern városok tökéletes közlekedési eszköze, csupán 3597 mm hosszú, 1645 mm széles, de négy személynek és csomagjaiknak is elegendő helyet kínál. Ha csak ketten utaznak az autóban, a 250 literes poggyásztér egészen 923 literig bővíthető.

A fronthajtású Citigoe iV-ben 61 kW-os (83 LE) villanymotor dolgozik, tisztességes, 210 Nm-es nyomatékkal, ami már közvetlenül elindulástól elérhető. A mini villanyautó így 12,5 másodperc alatt gyorsul fel százra, 60-ról 100 km/órára pedig 7,6 másodperc alatt jut fel. A csúcssebessége 130 km/óra.

A Citigoe iV villanymotorját egy 36,8 kWh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amelyet a jármű padlójára szereltek. Az 1,1 x 1,7 x 0,3 méteres telep 168 cellából áll és a WLTP ciklus szerint 265 kilométeres hatótávolságot biztosít. A 80 százalékra újratöltés CCS töltőkábellel, 40 kW-os DC gyorstöltővel 1 órát vesz igénybe. A 80 százalékos töltöttség 7,2 kW-os fali töltőt használva 4 óra 8 perc alatt megvan, háztartási konnektorral (2,3 kW) 12 óra 37 percig tart.

A Škoda kizárólag ötajtós változatban kínálja majd a Citigoe iV-t, Ambition és Style felszereltséggel. A modell egyébként kívülről a karosszéria színére fényezett hűtőmaszkjáról ismerhető fel, és szériában nappali világítással és ködlámpákkal érkezik. Az irányjelzőit a külső tükörházakba integrálták. Ahogy a többi új Škoda modellen, a csomagtérajtón megjelenik a ‘Škoda’ felirat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/