új technológia

Tudhatjuk, merről jön a szirénázó autó – videó

baleset, ford, megkülönböztető, szirénázó

Mind ismerjük azt a stresszes érzést, amikor a forgalomban meghalljuk a sziréna hangját, és próbáljuk megállapítani, honnan közelít a megkülönböztető jelzést viselő jármű – hiszen ha nem adunk neki időben utat, azzal feltartjuk, és bajt okozhatunk másoknak.

apple, autóipar, camry, google, linux, operációs rendszer, toyota

átjárható

Linux alapú infotainment rendszer a Toyotától

Megszületett a világ első, autókba szánt Linux operációs rendszerű fedélzeti szórakoztató és információs rendszere. A technológia első felhasználója egy Toyota modell, a most piacra lépő nyolcadik generációs Toyota Camry.

leaf, nissan, önvezető, propilot

propilot

Jön az önvezető Nissan Leaf

Az új Nissan Leafet ProPILOT technológiával is felszerelik majd, mely önvezető funkciót kínál. A technológia egyetlen gombnyomással aktiválható, és autópályán sűrű forgalomban, nagy sebesség esetén is képes a kormányzásra, gyorsításra és a fékek kezelésére.

afrika, peugeot, pick up, pickup

igásló

A nap képe: a Peugeot pickup

A Peugeot pickup modellel rukkolt elő, amelyet Afrikában fog piacra dobni. A robusztus, archaikus dizájnú jármű azoknak szól, akik megbízható munkaeszközt keresnek. Értékesítése szeptemberben kezdődik.

baleset, bmw 5-ös, compact, driftautó, vicces, videó

Balul elsült drift

Így lehet az ötös BMW-ből is Compactot csinálni pillanatok alatt – videó

Észtország talán első drifterének nem sikerült túl jól a legutóbbi megmérettetése, ugyanis hőn szeretett E34-es 5-ös BMW-jének hátulját egyszerűen elvitte egy másik versenyző. Ám nem kell félteni a srácot, ugyanis ezzel ihletet kapott az első E34 Compact elksézítéséhez.

amerika, autópálya, baleset, motoros, videó

Mire volt ez jó?

Nagyon durva balesetet okoz a pályán egy civakodó motoros és autós – videó

Tipikus „bolhából elefántot”: odáig fajult egy motoros és egy autós viadala Amerikában, hogy felborítottak egy pickupot és órákra megbénították a forgalmat. Mindezt egy kis semmiség okozta.

civic type r, gyorsulás, honda civic, nürburgring, rekord, videó

Ördögi japán gép

Így gyorsul 230 fölé az új Honda Civic Type R – videó

Hiába kanyarvadász és egyszerre jó vele a versenypályán vagy az utcán menni, nem árt tudni, mire képes az egyenesekben a japánok új hot hatch-e. Nos, a 320 lóerős Civic Type R itt sem okoz csalódást.

audi rs 6, tuning, vicces, videó

Plüss RS6

Ez a Föld legpuhább Audija – videó

A Dumb és Dumber című vígjáték kulcsjárműve volt a két eszelős plüssfurgonja, amely úgy nézett ki, mint egy kutya. Nos, valaki hasonló elvek alapján alakította át Audi RS6-osát, és még büszkén mutogatja is a tömegnek, akik persze élvezik a látványt/tapintást.

a nap képe, új opel astra, vicces, videó

Megtekintések = autó

A nap képe: A világ első, nézettségből vásárolt autója

Az Opel egy érdekes játékot indított a Youtube felhasználók számára. A lényeg, hogy ha a feltöltők videóit elegen nézik meg, akkor egy autó is lehet a jutalom. Így „vásárolt” magának egy új Astrát egy holland srác.

abt, audi s5, kabrió, tuning

A szél szárnyán

425 lóerős kabriót csinált az ABT az Audi S5-ből

A Volkswagen csoport nemesítésére szakosodott műhely legutóbb a nyári kalandokat keresők kedvére igyekezett tenni a kabrió Audi S5-höz készített programjával. A vászontetősben dolgozó 3.0 literes V6-ost 425 lóerősre húzták, de még néhány optikai elemre is tellett.