gt3 rs

Itt a legkeményebb Porsche 911-es

911, 911 gt3 rs, gt3 rs, nürburgring, porsche

A Genfi Autószalonon állt a közönség elé a Porsche 911 GT3 RS, a legőszintébb, legszikárabb 911-es modell, a Porsche GT családjának feje. A GT3 RS az utcai sportautók mezőnyében a legközelebb áll a versenyautókhoz, pályán a legendás Carrera GT-t is lehagyja.

IMG_4591

Sport Coupé Concept

Óriás kupé Genfben a Volkswagentől

Bemutatta Sport Coupé Concept GTE tanulmányautóját a Genfi Autószalonon a VW. A koncepció nem csak azért érdekes, mert gyönyörű és lélegzetelállító adatokkal bír, hanem előrevetíti a márka jövendőbeli modelljeinek kinézetét is.

IMG_4274

Jó kezek között

A nap képe: Ken Block és a Ford Focus RS

A Genfi Autószalon nyitónapján a német gyártó a gymkhana fenegyerekével mutatta be a Focus eddigi legerősebb gyári változatát, a már összkerekes RS-t. Az eseményt követően a rajongóknak lehetősége volt lerohanni és együtt „szelfizni” a hírességgel.

IMG_1933

forradalom?

Villamos energiát termel a Goodyear új abroncsa

A Goodyear az idei Genfi Autószalonon egy olyan futurisztikus abroncsot mutatott be, amely saját maga képes villamos energiát termelni. Képes a keletkező nyomást és hőt villamos energiává alakítani. Sorozatgyártását azonban nem tervezik.

IMG_1623

plug-in hibrid

Jön a hibrid Hyundai Tucson

A Hyundai számos újdonságot leplezett le a Genfi Autószalonon, köztük a vadonatúj Tucsont, amelyből rögtön kétfajta hibrid változatot is bemutattak.

Civic Type R (19)

A legerősebb FWD

Genfből jelentjük – 310 lóerős a Civic Type R!

Egy évvel koncepció megjelenése után bemutatta a Honda az eddigi legerősebb, gyári elsőkerekes autót az új Civic Type R személyében. A hot hatch 310 lóerőt és 400 Nm-t küld az aszfaltra 2.0 literes turbómotorjából.

150216G15EXTStudio05

új irány

SEAT 20V20, az újító

A Genfi Autószalonon debütált SEAT 20V20 világos képet fest a márka jövőbeli elképzeléseiről. Az autó szoborszerű sziluettje bemutatja a SEAT formanyelv fejlődésének újabb állomását.

Audi Prologue Avant (6)

Prologue Avant

A nap képe: Az Audi jövőbe mutató kombija

Talán az eddigi legszebb kombi ölt testet az Audi legújabb koncepciójában, a Prologue Avantban. A négykarikások hatalmas puttonyosa a jövendőbeli kombi modellek várható kinézetét vetíti elénk.

1607_big

a legjobb

A Volkswagen Passat lett az Év Autója

A hagyományoknak megfelelően a Genfi Autószalon előestéjén hirdették ki, melyik új modell lett a 2015-ös Év Autója. A címet nagy fölénnyel a nyolcadik generációs Volkswagen Passat szerezte meg.

benzin-gázolajhoz-kép1

Heti változás

Drágul a benzin szerdától

Öt forinttal emelkedik a 95-ös benzin ára március 4-én, szerdán. A gázolajat tankolóknak azonban nem kell aggódniuk, ugyanis a MOL az ő esetükben nem módosít a nagykereskedelmi áron.

kereső optimalizálás