versenyszellem

Egy klasszikus Porsche új élete

911, dp motorsport, porsche, porsche 911

Egy több, mint 40 éves Porsche 911-esbe új életet lehelni nem könnyű dolog, a német DP Motorsport azonban megmutatta, hogyan kell és érdemes csinálni. Egy fantasztikus retró hangvételű sportautó alkottak, amely a mai mezőnyben is megállná is a helyét.

audi, nürburgring, olajfolt, seat, szalagkorlát, ütközés

a jó reflex

Majdnem tragédiát okoz a kiömlött olaj – videó

A Nürburgring az egyik legveszélyesebb, a kocsit leginkább igénybe vevő versenypálya a planétán. A cseles kanyarok, s a folyamatosan változó időjárási körülmények komoly kihívások elé állítják a technikát, s a pilótákat. Ezúttal egy olajfolt okozott majdnem tragédiát.

corolla, toyota, toyota corolla

corolla

48 éve jár ugyanazzal a Toyotával egy japán férfi

Világszerte autóvezetők milliói cserélik le kiszolgált Corollájukat egy-egy újabb modellre, de vannak olyanok is, akik ezt nem látják szükségesnek. Tokió közelében él például egy idősebb úriember, aki 48 éve jár ugyanazzal a Corollával, amely még soha nem hagyta cserben.

árverés, aston martin, aukció, sportsman estate

sportsman estate

A nap képe: a kombi Aston Martin

Kevesen tudják, de az Aston Martin története során épített kombit is, igaz csupán három darabot, mindet egyedi megrendelésre. Ez a zöld V8 Sportsman Estate egyike a háromnak, s hamarosan árverésre megy, ahol akár 450 ezer dollárt is megadnak majd érte.

5-ös, bmw, m performance, m550d, xdrive

m550d

Négyturbós dízelmotor az 5-ös BMW-ben

A BMW megtoldotta eggyel a turbófeltöltők számát a 3 literes soros hathengeres dízelmotorjában, s megszületett az új M550d szuperdízel. Az 5-ös limuzin gázolajos csúcsmodellje úgy megy, mint az előző M5-ös, s ez nagy szó.

a nap képe, autóteszt, menetpróba, suzuki ár, új suzuki, új swift

Suzuki Swift bemutató

Már nem a miénk, de sokkal jobb lett

Eljött Magyarországra is az immáron Japánban gyártott újgenerációs Swift. A kompakt autó még könnyebb, még tágasabb és még jobban vezethető lett, mint sokat dicsért elődje volt. Már csak egy kérdés maradt: mennyibe fog kerülni?

leaf, nissan, nissan leaf, rali

nagy kaland

Villanyautóval ralizni? Igen!

A brit RML Group által felkészített Nissan Leaf lesz az első villanyautó, amely elindul egy rali versenyen, nevezetesen a 16 ezer kilométeres Mongol Rally-n, ahol a résztvevők az Egyesült Királyságtól egészen Mongóliáig autóznak.

elektromos, hibrid, plug-in hybrid, prius, toyota prius

prius plug-in hybrid

Újabb zöld rendszámos Toyota érkezett hazánkba

Megérkezett a hazai márkakereskedésekbe az új Toyota Prius Plug-in Hybrid, amely kategóriaelső elektromos hatótávolsággal és innovatív technológiákkal egészíti ki a negyedik generációs Prius összes előnyét.

bmw, bmw m3, e30 m3, m3, sport evolution

koronaékszer

A nap képe: egy vadonatúj, első generációs BMW M3

Felbukkant az interneten egy gyakorlatilag vadonatúj, 1990-es BMW M3 Sport Evolution modell, az M3-asok koronaékszere. Egészen hihetetlen, hogy valaki 27 évig ellen tudott állni a kísértésnek, hogy vezesse ezt a különleges sportmodellt.

bbr, mazda, mx-5, skyactiv-g

stage 1

Elkészült a turbós Mazda MX-5

A Mazda motorok turbósításának szakértője elkészítette csomagját a 2 literes négyhengeres motorral hajtott Mazda MX-5-höz. Az egyszerűen beépíthető turbókészlettel a puha- és a keménytetős MX-5 is 248 lóerős lesz, s elegendő neki 5 másodperc a százas tempó eléréséig.