a tizenharmadik

Új elektromos gyorstöltőket adtak át Budapesten

autópálya, elektromos, gyorstöltő, nissan, nissan gablini, nissan leaf

Az M3/M0-ás csomópont mellett illetve Zuglóban átadott CHAdeMO rendszerű gyorstöltővel 13 helyszínre bővült a Budapesten és környékén elérhető nagyteljesítményű töltőpontok száma. Mindhárom töltő nyilvános, azaz szabadon elérhető nyitva tartási időben.

delorean, vissza a jövőbe

időgép

Egy valódi Vissza a jövőbe DeLorean

Némi világhálós kutatás után kiderül, hogy DeLorean autókból nincs hiány, rengeteget kínálnak eladásra. Egyik drágább mint a másik, s van, amelyik sokkal drágább. Mint ez a példány itt, egy valódi Vissza a jövőbe időgép, fluxus kondenzátorral és a színészek aláírásával.

concept one, elektromos, rimac, villanyautó

ilyen még nem volt

Brutálisan gyorsul a horvát villanyautó – videó

Az elektromos autókkal szemben megfogalmazott leggyakoribb kritika, hogy képtelenek produkálni azokat a csodálatos mechanikai zajokat, amelyek miatt a belsőégésű autókat olyannyira szeretjük. Jogos, ellenben a teljesítményükkel szemben nem lehetnek kifogásaink.

classic recreations, gt500, mustang, restomod, shelby, tolvajtempó

eleanor

A nap képe: egy lila Shelby Mustang

A Mustangok kétségkívül legikonikusabb darabjai az első generációs modellek, azok közül is az 1965-67 között gyártott Shelby változatok. Utóbbiak halhatatlanná válását pedig olyan filmek is elősegítették, mint a 2000-es Tolvajtempó.

dynamic edition, juke, nissan, nissan juke

dynamic edition

Még feltűnőbb lett a Nissan Juke

A Nissan a Juke új, különleges limitált kiadásával jelentkezik. A Juke Dynamic Edition kétféle külső fényezéssel, valamint az alapfelszereltséghez tartozó, teljes körű piros személyre szabási csomaggal kapható. A modell alapára 5,2 millió forint.

baleset, biztosítás, nyár, nyaralás, utasbiztosítás

nyári utazás

Ezekre figyeljünk, ha autóval nyaralni megyünk

Az autóval nyaralni indulóknak több, máskor nem jellemző kockázattal kell szembenézniük, melyek a nagy távolságokból, és a felkészülés hiányából erednek jellemzően. Ezekre a dolgokra készüljünk fel, ha autóval utazunk külföldre.

ford kuga, kuga st-line, st-line, új kuga

kuga st-line

Jön a Ford Kuga sportváltozata

Tovább bővül a Ford Kuga modellcsalád, még idén megjön a sportos Kuga ST-Line modell. A népszerű, kompakt méretű SUV új változata merész külső és belső jegyekkel, s akár 182 lóerős turbómotorral, valamint összkerékhajtással felszerelve érkezik.

co-bot, ford, futószalag, henry ford, ipari forradalom, robot

co-botok kora

Ember és robot együtt dolgozik – videó

Több mint egy évszázaddal azután, hogy Henry Ford futószalagjáról legördült az első autó, a Ford Motor Company most újra forradalmasítja a munkavégzést: a vállalat dolgozói robotokkal együttműködve gyártják az autókat.

diablo, diablo sv, lamborghini

diablo sv

A nap képe: egy poszter Lamborghini

Minden valamire való kamasz szobájának a falán függött egy Lamborghini Diablo poszter. Azóta felnőttünk, de rajongásunk a modell iránt nem csillapodott, s ha ilyen példány bukkan fel belőle, mint ez, bizony nagyot dobban a szívünk.

bentayga, bentley, bentley bentayga, startech

startech bentayga

Itt az első módosított Bentley SUV

A nemesítő cégek közül elsőként a Startech nyúlt hozzá a Bentley vadonatúj szabadidő-autójához, a Bentaygához. Komplett aerodinamikai készletet fejlesztett hozzá, 23 colos kerekekkel vértezte fel, de sportkipufogó-rendszer és ültetés is készült hozzá.