gran turismo

A nap képe: a virtuális Infiniti szupersportautó

gran turismo, infiniti, playstation, vision gran turismo

Az Infiniti lerántotta a virtuális leplet új futurisztikus szupersportautójáról, amely a Gran Turismo 6 szimulátorjátékhoz készült. Az Infiniti Concept Vision Gran Turismo egyúttal kitekintést ad arra is, hogy dizájn terén a jövőben mit várhatunk a márkától.

NSX_Teaser_Image_(1)

jövőre jön

Kedvcsináló fotókon a Honda NSX

A Honda a Detroiti Autószalonon, január 12-én leplezi le az új NSX sorozatgyártású változatát, amely az év folyamán piacra is kerül. A Honda négy képet mutatott az autóról, amelyek alapján már lehet következtetni a hárommotoros hibrid sportautó formájára.

101220_Traffic_Influx_LM_

karácsony

Húsz százalékkal többen ülnek év végén autóba

A hároméves mélypontra süllyedt üzemanyagárak hatására idén decemberben várhatóan 18-20 százalékkal többen ülnek autóba a tavalyi évhez képest, de számos felújítás, építkezés is lassítja a haladást.

Alfa-Romeo-midsize-sedan-rendering-1

sportszív

Bivalyerős motorok az új Alfa Romeo szedánban

Új részleteket tudtunk meg az Alfa Romeo új fejlesztésű motorcsaládjáról, amelynek első tagjai a jövő nyáron érkező új, hátsókerék-hajtású középméretű Alfa szedánban mutatkoznak majd be. Az erőforrások teljesítménye 180-480 lóerő; izgalmas évnek nézünk elébe.

unnep_halalos_baleset_nelkul_1

figyeljünk oda

A karácsony baleseti csúcsszezon

December nem csupán a bevásárlóközpontokban a legforgalmasabb időszak. Az év utolsó hónapjában a biztosítók ügyfélszolgálatain is megnő az érdeklődők, károsultak száma, aminek az oka, hogy ilyenkor megsokasodnak az otthoni és az utakon elszenvedett balesetek.

Kép: Avalon

Közösségi autózás

Rákaptunk a carsharingre

Egyelőre csak Budapesten működik carsharingrendszer a kelet-közép-európai országok közül, de Magyarországtól keletre sem biztató a helyzet – derül ki Magyarország piacvezető carsharing-szolgáltatója, az Avalon CarSharing régiós körképéből.

674144802484687808

RZA-450

450 lovasra hízott a Mercedes CLA 45 AMG kombija

A RevoZport megbabrálta egy kissé a Mercedes-Benz 360 lóerős kétliteres turbómotorját, hogy további 90 paripával támogassa meg az amúgy sem szegényes ménest, így a CLA AMG Shooting Brake 450 lovasra hízott.

Nissan Drift Rekord

Kilinccsel előre

A Nissan új páros driftelési rekordot állított fel – videó

Két tehetséges vezetőnek sikerült egy-egy Nissan 370Z-vel egymást követve összesen 28,52 kilométeren át megállás nélkül csúsznia, amely új Guinness Világrekordot jelent.

1987_buick_riviera-pic-6049814511933382534

28 éves technológia

Ilyen az első érintőképernyős autó – videó

Bár manapság terjednek el igazán, az érintőképernyők már a ’80-as években megjelentek az autókban. Elsőként 1986-ban egy Buick Riviera – ha nagyon kezdetlegesen is, de – rendelkezett a technológiával. Az alábbi filmen be is mutatják működését.

Maruti-Swift-India-April-2012

Autógyártás

Visszahívják a Suzukikat, a Wagon R+ és a Swift is érintett

Több ezer Suzukit hívnak vissza a légzsák, illetve a motor lehetséges meghibásodása miatt - erősítette meg a cég kedden. 17 ezer Magyarországon értékesített Wagon R+ tulajdonosának kell szervizbe mennie, mert hibás lehet az utasoldali légzsák felfújóegysége.

kereső optimalizálás