ne legyen tortúra

Tippek a stresszmentes utazáshoz az ünnepek alatt

advent, tél, ünnepek, utazás, vezetés

Az ünnepek alatt rengetegen kelnek útra, ilyenkor a megnövekedett forgalom és a változó időjárási tényezők nehezítik a közlekedést. Annak érdekében, hogy ne változzunk Grinccsé az utakon, összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet az ünnepi autózásokhoz.

lc f, lexus, lexus lc f

lexus lc f

Ferrari-vadászt épít a Lexus

Egy japán autós kiadvány, kompetens belső forrásokra hivatkozva tudni véli, hogy a lassan egy éve szabadalmaztatott LC F típusjelzés mögé egy vadonatúj 4.0 literes V8-as erőforrást sorakoztat fel a Lexus, a teljesítmény pedig eléri a 612 lóerőt.

autóbusz, debrecen, mercedes-benz

reform 500

Magyar fejlesztésű autóbuszt mutattak be Debrecenben

Reform néven magyar fejlesztésű, Mercedes-Benz alvázra épülő városi, elővárosi autóbuszt mutatott be az Inter Traction Electrics Kft. Debrecenben. A Reform 500 LE leleplezése mellett átadták azt az üzemet is, ahol tavasztól a sorozatgyártású járművek készülnek majd.

octavia combi, octavia rs, skoda, skoda octavia

autóblog teszt

Családfő: Škoda Octavia Combi RS TDI

Az Octavia a Škoda legnépszerűbb modellje, s nem nehéz látni, hogy miért. Eszményi családi autó, hatalmas beltérrel és kiforrott Volkswagen-technikával. És létezik belőle kifejezetten erős változat is, ami a sportos lelkületű családapák kedvence.

fiat, garage italia, huayra, huayra lampo, pagani, turbina

villámlás

A nap képe: a Fiat tanulmány inspirálta Pagani

Az egyedi megrendelésre készült Zondák után eljött a Huayra modellből készült különlegességek kora. A Pagani a Garage Italia Customs-szal összefogva alkotta meg ezt az egyedi Huayrát, amihez egy 1954-es Fiat tanulmányautó, a Turbina szolgáltatta az inspirációt.

model s, novitec, tesla

Novitec Tesla Model S

Ma már az elektromos autóknak sem kell unalmasnak lenniük, többek között számos autónemesítő cég gondoskodik a környezetbarát verdák izgalmasabbá tételéről. Egyikük a Novitec, amely most a Model S-hez mutatta be átalakító csomagját.

autópálya, bmw, m760Li

V12-es erőmű

Így hasít 300 felett a legnagyobb BMW – videó

Az AutoTopNL csapata megkaparintotta a BMW modellpalettájának csúcsán álló M760Li limuzint és kivitte a sebességkorlátozás mentes német autópályára. A 610 lóerős szuperlimuzin könnyedén eléri a 300 km/óra fölötti végsebességét.

250 gt, california spyder, ferrari, le mans, pebble beach

california spyder

Minden idők legszebb klasszikus Ferrarija?

Talán nem nagy merészség kijelenteni, hogy a Ferrari 250 GT LWB California Spydernél sohasem alkottak szebb Ferrarit. Egy olyan ritkaságért, mint ez az alumínium karosszériás Competizione kivitel, akár több tízmillió dollárt is megadnak a gyűjtők.

detroit, g-osztály, mercedes, új mercedes

modern klasszikus

A nap képe: az új Mercedes G-osztály belseje

A Mercedes G-osztály közel negyven éves karrierje során mindig csak kis mértékben változott és korszerűsödött, most azonban teljes megújuláson megy keresztül. Kompletten átformált utasterét most meg is nézhetjük.

boshoku, lexus ux, toyota

lenyűgöző távlatok

Önmagát állítja az utashoz a Toyota új ülése

A Toyota-csoport olyan különleges ülésprototípust fejlesztett ki, amely egy célszámítógép és szenzorok segítségével automatikusan az utas testalkatának megfelelő, optimális helyzetet vesz fel.