/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Mazda MX–5-ből Ferrari 250 GTO

2014. december 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy türelmes és kellően fanatikus ember elkészítette az egyik legritkább és legdrágább Ferrarit, ami létezik. Mindezt egy 1992-es Mazda MX-5 alapjaiból és az eredeti négykerekű árának töredékéért, ám jó kérdés kinek ér minimum 4,8 millió forintot egy hamisítvány.

Az 1962 és ’64 között 39 darabos szériában készült Ferrari 250 GTO mára a gyűjtők legféltettebb kincsévé érett. Az eltelt évek alatt csupán 36 példány élte túl, s mindegyik dollármilliókat kóstál. Az eddigi legnagyobb összeget egy augusztusi árverésen fizették ki az ágaskodó paripáért – akkor 38 millió 115 ezer amerikai dollárért, azaz több mint 9,5 milliárd forintért cserélt gazdát egy 250 GTO.

Bár nekünk, átlagembereknek aligha lesz lehetősége akárcsak beülni egy ilyen csodába, az avatatlan szemeket könnyen átejthetjük most egy Mazda MX–5-ből készült példánnyal. A ’92-es Miatából lett 250 GTO egész jól sikerült, bár a tengelytáv láthatóan rövidebb és a kerekek sem passzolnak igazán az összképbe. Mindezért egy eBay-es aukció keretein belül alsó hangon 12 ezer angol fontot, vagyis nagyjából 4,8 millió forintot kell az eladó számlájára utalnunk, amiért japán motorral, ám rozsdamentes kipufogórendszerrel és a lemezek alá rejtett bukókerettel kapjuk meg a látványos hamisítványt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/