/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Mercedes-Benz 300 SL by AMG

2014. március 19. 07:00   |   Autoblog
címkék:  

Májusban a monacói RM Auctions árverésen kalapács alá kerül egy ritka, az AMG által restaurált és átalakított Mercedes-Benz 300 SL. Az autó egyike a 11 darab, úgynevezett restomod sirályszárnyas Mercedesnek, amelyek az eredeti karosszériában modern technikát rejtenek.

Az első modern hajtásláncot rejtő 300 SL-t még a Brunei szultán rendelte meg az AMG-től, amely 1996-tól 2009-ig még tíz darab ilyen járműre kapott megrendelést. Végül nyolc darab sirályszárnyas kupé és három darab roadster kapott restomod kezelést. Az árverésre bocsájtott darab egyike a nyolc kupénak, és 1954-es gyártású.

A 300 SL váza és karosszériája teljesen eredeti, azonban az AMG egy 6 literes V8-as erőforrásra cserélte a gyári soros hathengerest, amely 380 lóerőt és 578 Nm nyomatékot mozgósít. Négyfokozatú automataváltót kapcsolt hozzá, emellett lecserélte a felfüggesztést és a fékrendszert is. A hátsó felfüggesztés egy ötlengőkaros, Bilstein gátlós szerkezetnek adta át a helyét, az autó megállításáért tárcsafékek felelnek, a kormány pedig szervós lett. A modern hajtáslánc jelenlétére egyedül a nagyméretű AMG könnyűfém felnik utalnak, amelyek talán picit idegenül hatnak a klasszikus vonalú karosszéria alatt.

Az utastér szintén kombinálja a régi és az új elemeket; bordó nappabőr/Alcantara kárpitozást, HWA kormánykereket és modern automataváltó-konzolt látunk és akad Sony CD-váltós rádió is. Megtartották viszont az eredeti műszereket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/