/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

A nap képe: Ötös Golf lakik a kettes testében

2014. november 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem sokan lennének képesek arra, amire az alábbi német fiatalember vállalkozott. Nem szerette volna eladni imádott Golf 2-esét, de valami jobbat akart, ezért inkább összeházasította pár újabb VW modellel. Az eredmény olyan lett, mintha a gyárból is így gördült volna ki.

Nem kis fanatizmus kell ahhoz, hogy az ember évtizedeken át ugyanazzal az autóval közlekedjen. Ám ami ennél is durvább, ha a szükségessé váló autócserét teljesen máshogy értelmezi.

Mario Bacher egy 1991-es kettes golf boldog tulajdonosa volt, amit annyira szeretett, hogy egyszerűen nem akart megválni tőle, csupán modernebbé, jobbá tenni, de úgy, hogy közben külseje semmiről sem árulkodhat.

A terv ezen része nem volt nehéz, hisz csak ki kellett lakatolni és szépen lefényezni a kettest, ám az ötcsavaros 17 collos fehér felnik már árulkodhatnak erről-arról – legalábbis a nem gyári futóműről biztosan.

Ha azonban egészen közel megyünk az autóhoz, hamar észrevesszük, bizony ennek Golf V belseje van, ami nem véletlen, hisz egy ötöst belezett ki teljesen Mario. A belső egy 300 ezer kilométert futott TDI-ből származik, amiből nem spórolták ki az extrákat, így fűtött ülések, automata klíma, nagy navigáció is a felszerelés részét képezi, ami mellé a teljes elektronika és biztonsági berendezések kábelezése is szükségszerű volt, így a tükrök és ablaktörlők mechanikája, de még az ESP, ABS, valamint az elektromos szervokormány is tökéletesen működik.

A futóművet egy 3-as VR6-ból szerelte át, a 312 mm-es első fékek egy Audi S3-ból jöttek, a motort és a hatsebességes kézi váltót pedig egy Jetta GLI-ből szerezte kedvencéhez. Az átalakítás árát még csak megtippelni is nehéz lenne, de a végeredmény igazán lenyűgöző.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

janos
2014-11-16 - 08:06

Gyönyörű! Jó érzékre, és szakértelemre vall! Kéne!!!


*/