/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: Így mutat egy Audi R8 Skoda bőrben

2015. április 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A képeken látható négykerekű nem egy virtuális designer keze munkája, hanem egy szenvedélyes csapat megvalósítása. A Skoda R200 Non-Fiction nevet kapott teremtményt ráadásul évente 24 példányban fogja előállítani a Metal Hoffmann.

Igen, jól látja a kedves olvasó, ez egy Audi R8, csak épp más formába öntve, megszórva néhány fura lámpatesttel és légbeömlővel, végül megfaragva egy baltával.

A Skoda R200 Non-Fiction (azaz Nem-Fikció) néven futó, elsőgenerációs Audi R8 átalakítás a cseh márka 130 RS nevű, híresen sikeres modelljének tiszteletére – megalkotásának 40. évfordulóját ünneplésére – épült, és Petr Novák elképzelésének megvalósulása a Metal Hoffmann segítségével. Ez a cég működik közre olyan nagy nevekkel, mint a Volkswagen, a Bentley vagy a Volvo.

Az új karosszéria elemek alumíniumból kerülnek legyártásra, így a modell körülbelül azonos tömegű (1635 kg), mint alapja, az R8. A motort érintetlenül hagyta a cég, így az öregebb, 4.2 literes V8-as egység teljesít szolgálatot az ülések mögött 420 lóerő és 430 Nm kíséretében. Ezen adatok birtokában az eredeti négykerekű 4,6 másodperc alatt éri el a százas tempót, míg végsebessége meghaladja a 300 km/órát, így az újdonság esetében is hasonló értékekre számíthatunk.

Az R200-at prágai DOX Center for Contemporary Art épületében mutatták be, ahol az is kiderült, hogy gyártani is tervezik, méghozzá havi két példányban. Ennek megfelelően az autó ára körülbelül 255 ezer euróra (mintegy 76,5 millió forintra) fog rúgni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/