/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Európába jön a nagy Ford SUV

2013. november 22. 17:55   |   Autoblog
címkék:  

Los Angelesben mutatkozott be a Ford nagyméretű szabadidő-autója, az Edge, amely világautónak készült, így hamarosan Európában is megjelenik. Az egyelőre tanulmányautóként létező Edge a Ford szabadidő-autó palettáját bővíti, amelyben már megtalálható a Kuga és az új, kisméretű EcoSport.

Az USA-ban és más piacokon már népszerűnek számító Edge lesz a Ford első nagyméretű SUV-ja Európában; a modell egyike annak a 25 járműnek, amelyeknek európai bevezetését tavaly jelentette be a Ford. Az Edge, az új Kuga és a szintén új EcoSport modellekkel a vállalat a modern SUV-k teljes skáláját kínálhatja majd.

A Los Angelesi Autókiállításon színre lépő Ford Edge Európában tökéletesen megfelel az igényesebb, technológiailag fejlettebb és látványosabb megjelenésű SUV-kat kereső vásárlók elvárásainak. 2005 és 2012 között a SUV-modellek piaci részesedése 6,5-ről 11,9 százalékra nőtt, és a Ford előrejelzései szerint ez a növekedés 2013 és 2018 között tovább folytatódik, így az európai piacon a SUV-értékesítések aránya a 22 százalékot is elérheti.

A Ford Edge Concept vezetősegítő technológiái és félautomata berendezései előrevetítik, hogy a Ford egyre intelligensebb és praktikusabb járművekkel jelenik meg a piacon. Ezek a technológiák jelentik a holnap automatikus vezetési rendszereinek alapjait, amelyek segítségével az autósok biztonságosabban és hatékonyabban közlekedhetnek majd. A Ford aktív parkolóasszisztensére épülő teljesen automatizált parkolási rendszer prototípusa egyetlen gombnyomásra, sőt távirányítással is képes megoldani a parkolást. Ultrahangos érzékelői segítségével a rendszer a merőleges parkolóhelyeket is azonosítja, és akár önállóan is kiáll a szűk parkolóhelyről, mielőtt az autós beszállna a vezetőülésre.

A Ford Edge Concept kabinját a legkiválóbb minőségű kézműves kidolgozás és igényes anyagválasztás jellemzi; jó példa erre a műszerfal felső részét, a középkonzolt és az ajtópaneleket díszítő fekete Nubuk bőrkárpitozás. A hangvezérlésű Ford SYNC rendszerhez 10 colos központi érintőképernyő kapcsolódik, a mechanikus sebességváltókar pedig a középkonzolon kapott helyet.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/