/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Itt az új Porsche 911 GT3 RS

2018. február 21. 15:55   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche a Genfi Autószalonon lerántja a leplet Weissach legfrissebb büszkeségéről: az új 911 GT3 RS egy versenysportból származó futóművel és egy 520 lóerős, négyliteres, magas fordulatszámú szívómotorral mutatkozik be. A keményvonalas sportautó a 911 GT3 alapjain nyugszik, de a mérnökök alaposan továbbfejlesztették.

Ennek megfelelően a megnövelt teljesítményű erőforráshoz olyan futóművet terveztek, ami az újrakalibrált hátsókerék-kormányzással összedolgozva fantasztikus menetdinamikát és precizitást szavatol. A 911 GT3 RS mindössze 3,2 másodperc alatt képes abszolválni a 0-100 km/h-s sprintet, végsebessége 312 km/óra.

Az optimalizált tömegű, kiszélesített karosszéria kialakítása, valamint a 911 GT3 RS modellekre jellemző fix hátsó légterelő az aerodinamika jegyében született, az utastérben pedig versenyhangulat uralkodik. A szénszálas kagylóülések extrém menetdinamikai helyzetekben is biztos oldaltartásról gondoskodnak. A könnyített, tárolóhálóval és ajtóbehúzó füllel ellátott ajtóborítások, a mérsékelt szigetelés, valamint az új, könnyű súlyú hátsó borítás szintén a modell fokozott sportosságára reflektál.

A 911 GT3 RS lemezei alatt a Porsche 4 literes, hathengeres szívómotorja csúcsformában van, 20 lóerővel magasabb teljesítményre képes, mint az elődmodellben és a 911 GT3-ban. A 9000/percig forgatható erőforrás egy vérbeli versenymotor. A speciálisan hozzáigazított hétsebességes duplakuplungos automataváltónak, valamint a kivételes kvalitásokkal rendelkező futóműnek is köszönhetően az újdonság fantasztikus menetdinamikai képességekkel büszkélkedhet.

Az összes lengőkar egyedi gömbcsuklókkal van ellátva, pontosabb irányíthatóságot nyújtva a hagyományos elasztokinematikus csapágyazással szemben. Az extra könnyű kerekeken friss fejlesztésű sportabroncsok feszülnek: elöl 265/35/20, hátul 325/30/21 méretű papucsok tapadnak az úthoz.

A 911 GT RS-hez rendelkezésre áll a Clubsport csomag is, mégpedig felár nélkül. A versenysport-orientált használathoz tervezett csomag egy speciális bukókeretet, egy kézi, versenysportból származó tűzoltó készüléket, hatpontos biztonsági övet, valamint egy akkumulátor-áramtalanító kapcsoló előkészítést tartalmaz.

Azok, akik még magasabb szintű versenypályás teljesítményre, illetve különlegességre vágynak, tovább csökkenthetik a 911 GT3 RS tömegét az opcionális Weissach-csomag megrendelésével. A motorsport-orientált csomag többek között kiegészítő szénszálas elemeket tartalmaz a futóműnél, a belső térben, valamint a karosszérián, opcionálisan pedig extra könnyű magnézium kerekeket is rendelhetnek az ügyfelek. A legkönnyebb konfigurációban a Porsche 911 GT3 RS norma szerinti tömege csupán 1430 kg – megtankolva, és egy 75 kg tömegű sofőrt is beleértve.

Az új Porsche 911 GT3 RS máris előrendelhető a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésben, a piaci bevezetés pedig idén áprilisban várható. A csúcsteljesítményű sportautó németországi alapára 195 137 euró, hazai ára bruttó 65 149 000 forint, regisztrációs adó nélkül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/