/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jöhet az első út, amelyen töltődik elektromos autónk – videóval

A leginkább telefonos mikrochip gyártásból ismert Qualcomm egy 100 méteres tesztpályán hozta létre az első, aszfaltba épített vezeték nélküli töltőállomást, amely felett haladó elektromos autó akár 20 kilowattnyi áramot is képes felvenni.

A telekommunikációban jártas Qualcomm egy olyan száz méter hosszú utat épített a franciaországi Versailles-ban, amely haladás közben képes tölteni az elektromos autókat.

A dinamikus vezetéknélküli töltés technológia (DEVC) autópályatempó mellett akár 20 kilowatt teljesítménnyel tudja tölteni az akkumulátort a mágnesesség elvét felhasználva.

Sajnos egyelőre nem tudni, a tanulmányból mikor lesz aktív felhasználás, ugyanis meglehetősen költséges egy ilyen út építése, nem beszélve a fenntartási költségekről, illete vagy egyelőre elenyésző darabszámú járműről, amely tudná hasznosítani az efféle utak előnyét, mindenesetre egy fokkal talán jobb megoldásnak tűnik, mint a szintén nemrég bemutatott, svéd elektromos vezetékes autópályaszakasz kamionoknak, bár az legalább már egy működő projekt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/