/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megnyílt az első villamosított út Svédországban

2016. június 30. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Scania teherautó az első, mely az E16-os autópálya két kilométeres e-szakaszán közlekedik. Ezzel a megoldással jelentős lépést tett a svéd cég a fenntartható közlekedés irányába. A világ első villamosított autópálya-szakaszán elsőként egy elektromos meghajtású G 360-as Scania teherautó közlekedett.

A Scania teherautó a fülke mögött elhelyezett áramszedővel van felszerelve. Ez az áramszedő kapcsolódik az elektromos légvezetékhez, mely az út jobb oldali sávja fölött húzódik, és a Siemens által fejlesztett technológiát használja. A teherautó szabadon rá- és lecsatlakozhat a felsővezetékről akár menet közben is, mert abban az esetben, amikor hálózatra van kapcsolva, elektromos járműként működik, máskor pedig hibridként rója az utakat. Az összes, a jövőben ezen az úton közlekedő Scania jármű hibrid, Euro 6-os tanúsítvánnyal ellátott, bioüzemanyaggal hajtott teherautó lesz.

Az új technológia úttörője, a Scania és a Siemens különböző svéd magán- és állami szervek támogatását élvezi, úgy mint a Svéd Közlekedési Adminisztrációs Szervezet, a Gävleborg Regionális Hatóság, a Svéd Energia Ügynökségi Hatóság és a Vinnova Innovációs Ügynökség. A technológia elnyerte a kormány tetszését is, élenjáró, a fenntartható közlekedés irányába mutató újításnak értékelték.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/