/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
biometán, bioüzemanyag, hulladék, seat, sűrített földgáz

üzleti lehetőség

Bioüzemanyag hulladékból

időpont:2019. október 02. 19:00

szerző:Autoblog

címkék:

A SEAT 2023-ig vesz részt az Európai Bizottság által nemrég jóvá hagyott Life Landfill Bioüzemanyag projektben, amelynek célja megújuló gáz előállítása az önkormányzati hulladéklerakókból

alternatív, aston martin, bioüzemanyag, db6 volante, károly herceg, királyi család, környezetbarát

alkoholmámor

A nap képe: a fehérbort kortyoló autó

időpont:2018. november 11. 11:55

szerző:DG

címkék:

A brit korona várományosa, Károly walesi herceg lelkes környezetvédő, egyben autórajongó, akinek a gyűjteményében több mint 100 alternatív üzemanyaggal hajtott jármű található. Egyik közülük ez az Aston Martin DB6 Volante, amely fehérborral üzemel.

bioüzemanyag, bolygódugattyús, elektromos, fenntartható, mazda, skyactiv-x

tiszta zoom-zoom

Visszatér a Mazda bolygódugattyús motorja

időpont:2018. október 02. 18:15

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda is beáll a sorba, 2020-ban elektromos modellekkel fog előrukkolni. A gyártó két elektromos autóval készül, az egyik kizárólag akkumulátorral hajtott, a másikban viszont az elektromos hajtás mellett a Mazda bolygódugattyús motorja is feltűnik majd.

biometán, bioüzemanyag, cng, seat, sűrített földgáz, széndioxid-kibocsátás, szennyviz

biometán

Üzemanyag szennyvízből

időpont:2017. március 31. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A szennyvizet környezettudatos módon üzemanyaggá kell alakítani. Ez a válasz a környezetünkkel szemben jelentkező két kihívásra, vagyis: hogyan lehet újrahasznosítani az egyre szűkösebb forrást, a vizet, és hogyan lehet alternatív energiaforrásokat találni.

autópálya, bioüzemanyag, elektromos, hibrid, scania

áramszedős teherautó

Megnyílt az első villamosított út Svédországban

időpont:2016. június 30. 14:30

szerző:Autoblog

címkék:

Elkészült a világ első villamosított autópálya-szakasza a svédországi E16-os autópályán. A két kilométeres szakaszon elsőként egy villanyhajtású G 360-as Scania teherautó közlekedett.

bioüzemanyag

SHELL ECO

Nagy táv, kevés üzemanyag: magyarok a rajtrácson

időpont:2012. március 25. 10:41

szerző:Autoblog

címkék:

Idén is öt magyar csapat indul a Shell Eco-marathonon, amelyet május 17. és 19. között rendeznek Hollandiában. A verseny történetében először olyan utcai versenypálya teszi próbára a diákok vezetési technikáját és tudományos felkészültségét.

bioüzemanyag

KÖRNYEZETVÉDELEM

Újfajta üzemanyag van készülőben

időpont:2012. február 23. 11:06

szerző:Autoblog

címkék:

A fosszilis nyersanyagok korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, a járművekben való elégetésük pedig növeli a CO2-terhelést. Előretörőben van az üzemanyagok előállítása biomasszából a fosszilis üzemanyagok alternatívájaként és kiegészítéseként.

bioüzemanyag, bogár, metángáz

ÍGY IS LEHET

A nap képe: a metángázzal hajtott Bogár

időpont:2010. augusztus 06. 19:12

szerző:DG

címkék:

Már közlekedik Bristol utcáin az első metángázzal hajtott autó. A fenntartható fejlődés érdekében igazi áttörésnek számító Bio-Bogár háztartási szennyvízből kinyert metángázzal megy. 70 darab bristoli háztartás „végterméke" elegendő neki 10 ezer mérföldre.

bioetanol, bioüzemanyag, e85

ADÓMENTES

Itthon is egyre népszerűbbek a bioüzemanyagok

időpont:2010. május 10. 19:12

szerző:Autoblog

címkék:

Az Európai Unió irányelvei szerint Magyarországon 2020-ra a megújuló energiaforrások részarányának el kell érnie a 13 százalékot. Nem is állunk rosszul, nem hivatalos adatok szerint ugyanis a hazai forgalomban lévő autók közel 10%-a bioetanollal üzemel.

bioüzemanyag

TISZTA ÜZEM

Bioüzemanyag a lenyírt kerti fűből

időpont:2010. március 18. 14:15

szerző:stitch

címkék:

Egy brit cég azt állítja, hogy alternatív üzemanyagot lehetne csinálni a kertekben lenyírt fűből. A Carbon Trust a York Egyetemmel közösen dolgozik a projekten, egy pirolízisnek nevezett mikrohullámos eljárással készítenének üzemanyagot a kerti hulladékból.

audi, biogáz, bioüzemanyag

REKORD

365-tel biogázzal

időpont:2009. május 29. 11:47

szerző:stitch

címkék:

Biogázzal hajtott A4-gyel futott világrekordot az Audi, illetve az autót felkészített TÜV Rheinland. Az új csúcs 364,6 km/óra, akár 800 lóerő leadására is képes lenne a motor.

bioetanol, bioüzemanyag, e85, knight xv, las vegas, sema

SEMA 2008

Etanolos luxus páncélautót mutatott be egy kanadai cég

időpont:2008. november 07. 15:05

szerző:DG

címkék:

A torontoi székhelyű Conquest Vehicles Inc. egy igen különleges járművel rukkolt elő Las Vegasban. A Knight XV egy kézzel készült, teljesen páncélozott, luxus berendezésű SUV, melyet a Gurkha katonai jármű ihletett. A páncélozott járművek új generációját képviseli. A több mint 6 méter hosszú és 2,5 méter széles Knight XV-t egy bioetanollal is üzemelő 6,8 literes V10-es aggregát mozgatja, így ez a világ első bioüzemanyaggal hajtott páncélozott autója. A Knight XV-ből összesen 100 darabot készítenek, darabára 295 ezer dollár.