alternatív, aston martin, bioüzemanyag, db6 volante, károly herceg, királyi család, környezetbarát

alkoholmámor

A nap képe: a fehérbort kortyoló autó

időpont:2018. november 11. 11:55

szerző:DG

címkék:

A brit korona várományosa, Károly walesi herceg lelkes környezetvédő, egyben autórajongó, akinek a gyűjteményében több mint 100 alternatív üzemanyaggal hajtott jármű található. Egyik közülük ez az Aston Martin DB6 Volante, amely fehérborral üzemel.

bioüzemanyag, bolygódugattyús, elektromos, fenntartható, mazda, skyactiv-x

tiszta zoom-zoom

Visszatér a Mazda bolygódugattyús motorja

időpont:2018. október 02. 18:15

szerző:Autoblog

címkék:

A Mazda is beáll a sorba, 2020-ban elektromos modellekkel fog előrukkolni. A gyártó két elektromos autóval készül, az egyik kizárólag akkumulátorral hajtott, a másikban viszont az elektromos hajtás mellett a Mazda bolygódugattyús motorja is feltűnik majd.

biometán, bioüzemanyag, cng, seat, sűrített földgáz, széndioxid-kibocsátás, szennyviz

biometán

Üzemanyag szennyvízből

időpont:2017. március 31. 19:30

szerző:Autoblog

címkék:

A szennyvizet környezettudatos módon üzemanyaggá kell alakítani. Ez a válasz a környezetünkkel szemben jelentkező két kihívásra, vagyis: hogyan lehet újrahasznosítani az egyre szűkösebb forrást, a vizet, és hogyan lehet alternatív energiaforrásokat találni.

autópálya, bioüzemanyag, elektromos, hibrid, scania

áramszedős teherautó

Megnyílt az első villamosított út Svédországban

időpont:2016. június 30. 14:30

szerző:Autoblog

címkék:

Elkészült a világ első villamosított autópálya-szakasza a svédországi E16-os autópályán. A két kilométeres szakaszon elsőként egy villanyhajtású G 360-as Scania teherautó közlekedett.

bioüzemanyag

SHELL ECO

Nagy táv, kevés üzemanyag: magyarok a rajtrácson

időpont:2012. március 25. 10:41

szerző:Autoblog

címkék:

Idén is öt magyar csapat indul a Shell Eco-marathonon, amelyet május 17. és 19. között rendeznek Hollandiában. A verseny történetében először olyan utcai versenypálya teszi próbára a diákok vezetési technikáját és tudományos felkészültségét.

bioüzemanyag

KÖRNYEZETVÉDELEM

Újfajta üzemanyag van készülőben

időpont:2012. február 23. 11:06

szerző:Autoblog

címkék:

A fosszilis nyersanyagok korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, a járművekben való elégetésük pedig növeli a CO2-terhelést. Előretörőben van az üzemanyagok előállítása biomasszából a fosszilis üzemanyagok alternatívájaként és kiegészítéseként.

bioüzemanyag, bogár, metángáz

ÍGY IS LEHET

A nap képe: a metángázzal hajtott Bogár

időpont:2010. augusztus 06. 19:12

szerző:DG

címkék:

Már közlekedik Bristol utcáin az első metángázzal hajtott autó. A fenntartható fejlődés érdekében igazi áttörésnek számító Bio-Bogár háztartási szennyvízből kinyert metángázzal megy. 70 darab bristoli háztartás „végterméke" elegendő neki 10 ezer mérföldre.

bioetanol, bioüzemanyag, e85

ADÓMENTES

Itthon is egyre népszerűbbek a bioüzemanyagok

időpont:2010. május 10. 19:12

szerző:Autoblog

címkék:

Az Európai Unió irányelvei szerint Magyarországon 2020-ra a megújuló energiaforrások részarányának el kell érnie a 13 százalékot. Nem is állunk rosszul, nem hivatalos adatok szerint ugyanis a hazai forgalomban lévő autók közel 10%-a bioetanollal üzemel.

bioüzemanyag

TISZTA ÜZEM

Bioüzemanyag a lenyírt kerti fűből

időpont:2010. március 18. 14:15

szerző:stitch

címkék:

Egy brit cég azt állítja, hogy alternatív üzemanyagot lehetne csinálni a kertekben lenyírt fűből. A Carbon Trust a York Egyetemmel közösen dolgozik a projekten, egy pirolízisnek nevezett mikrohullámos eljárással készítenének üzemanyagot a kerti hulladékból.

audi, biogáz, bioüzemanyag

REKORD

365-tel biogázzal

időpont:2009. május 29. 11:47

szerző:stitch

címkék:

Biogázzal hajtott A4-gyel futott világrekordot az Audi, illetve az autót felkészített TÜV Rheinland. Az új csúcs 364,6 km/óra, akár 800 lóerő leadására is képes lenne a motor.

bioetanol, bioüzemanyag, e85, knight xv, las vegas, sema

SEMA 2008

Etanolos luxus páncélautót mutatott be egy kanadai cég

időpont:2008. november 07. 15:05

szerző:DG

címkék:

A torontoi székhelyű Conquest Vehicles Inc. egy igen különleges járművel rukkolt elő Las Vegasban. A Knight XV egy kézzel készült, teljesen páncélozott, luxus berendezésű SUV, melyet a Gurkha katonai jármű ihletett. A páncélozott járművek új generációját képviseli. A több mint 6 méter hosszú és 2,5 méter széles Knight XV-t egy bioetanollal is üzemelő 6,8 literes V10-es aggregát mozgatja, így ez a világ első bioüzemanyaggal hajtott páncélozott autója. A Knight XV-ből összesen 100 darabot készítenek, darabára 295 ezer dollár.

bioüzemanyag

DRÁGA TÁMOGATÁS

Rossz a bioüzemanyag támogatás

időpont:2008. július 16. 18:45

szerző:SzaBi

címkék:

Drága és nem hatékony a bioüzemanyag-termelés állami támogatása a fejlett országokban, csak korlátozott eredménye van az üvegházhatást okozó gázok csökkentésében és az energiabiztonság növelésében, viszont jelentős a hatása a nemzetközi terményárakra, írták a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési szervezet (OECD) elemzői egy szerdán megjelent tanulmányukban. Szerintük a bioüzemanyagok ma erősen függnek a közfinanszírozástól, hogy versenyképesek lehessenek.