/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagy táv, kevés üzemanyag: magyarok a rajtrácson

2012. március 25. 10:41   |   Autoblog
címkék:  

Idén is öt magyar csapat indul a Shell Eco-marathonon, amelyet május 17. és 19. között rendeznek Hollandiában. A verseny történetében először olyan utcai versenypálya teszi próbára a diákok vezetési technikáját és tudományos felkészültségét, amelyen öt 90 fokos kanyar van.

A Shell Eco-marathon célja olyan járművek bemutatása, amelyek a legkevesebb üzemanyag felhasználásával, minél kevesebb káros anyag kibocsátásával a lehető legnagyobb távolságot képesek megtenni. A megmérettetésre 24 országból 227 csapat érkezik.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának JFSZ Racing Team nevű csapata mellett a győri Széchenyi István Egyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Pécsi Tudományegyetem és a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola tanulói csapata képviseli Magyarországot a versenyen.

A verseny történetében először olyan utcai versenypálya teszi próbára a diákok vezetési technikáját és tudományos felkészültségét, amelyen öt 90 fokos kanyar van.

Az Óbudai Egyetem etanolos autója a prototípus kategóriában indul az elmúlt évekhez hasonlóan 1 liter 95-ös üzemanyaggal. A karosszériában elhelyezték az alkatrészeket, elkészültek a motortartó bakok a hátsó részen a két motorhoz, a fő motoron pedig már csak a folyamatos finomításokat végzik. Idén a pálya jellege miatt változtatni kellett a kormányzáson is. Hátra van még a motor behelyezése és a tesztüzem. Idén még több diák dolgozik a csapatban, mint tavaly, úgyhogy felosztották a munkákat – közölte az Óbudai Egyetem az MTI-vel.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/