/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Elektromos tehergépkocsik a kiskereskedelemben

2020. július 14. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

Dánia legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózata, a Coop egy akkumulátoros elektromos Scania tehergépkocsit alkalmaz majd a városi áruelosztási tevékenységében. Ez a legfrissebb példája annak, hogy a Scania haladó gondolkodású ügyfelekkel közösen fejleszt fenntartható közlekedési megoldásokat.

19079-008

A megújuló bioüzemanyagokkal és hibrid elektromos megoldásokkal üzemelő nehézkategóriás járművek használata az egyik leghaladóbb országgá tette Dániát a fenntartható közlekedés terén. Mostantól akkumulátorról üzemelő, tisztán elektromos hajtású járművek is megjelennek az útjaikon. Az akár 140 kilométer becsült hatótávolságú Scania tehergépkocsi a tervek szerint 2021 első negyedévében áll majd üzembe a Coop vállalatnál. A hatótávolság gyorstöltési lehetőségekkel növelhető, például az áruk fel- és lerakodása közben.

A széndioxid-kibocsátástól mentes üzemelés és a jóformán nulla zajszennyezés révén az akkumulátoros elektromos tehergépkocsik ideálisak a városi elosztófuvarozásban. A forrástól a kerékig számított károsanyag-kibocsátástól mentes üzemelés előfeltétele, hogy az elektromos áram ne fosszilis energiaforrásból származzon, és ilyenek széles körben rendelkezésre állnak Dániában.

A Scania 2020-ban mutatja majd be hivatalosan az akkumulátoros elektromos teherautóit. A vállalat már most is gyárt akkumulátoros elektromos buszokat és hibrid elektromos tehergépjárműveket, illetve autóbuszokat a megújuló bioüzemanyagokkal működő járműveinek széles választéka mellett.

Elektromos Scania L műszaki adatok

Legnagyobb megengedett össztömeg: 20 tonna
Hajtásképlet: 4×2
Hajtáslánc: 230/290 kW teljesítményű villanymotor, kétfokozatú sebességváltó, 2150 Nm legnagyobb nyomaték
Energiatárolás: Li-ion akkumulátor, 135 kWh felhasználható energia
Töltés: 130 kW legnagyobb teljesítmény, egyenáram esetén (CCS)
Hatótávolság: akár 140 km


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/