/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jól törik a Škoda és a MINI

2017. május 31. 18:35   |   Autoblog
címkék:  

Újabb négy autót tört össze az Euro NCAP. Az új MINI Countryman, a Škoda Kodiaq, a Nissan Micra és a Suzuki Swift adtak számot képességeikről. Ami a felnőttutas, a gyalogos és a gyermekvédelmet illeti, mindegyikük jelesre vizsgázott, a biztonsági segédrendszerek tekintetében azonban akadtak hiányosságok.

Kodiaq

A négy tesztelt típus közül a Škoda Kodiaq és a MINI Countryman fényes öt csillaggal zártak, míg a Nissan Micra és a Suzuki Swift esetében két-két tesztsorozatot hajtottak végre a jobb eredmények érdekében. Az alapfelszereltségű Micra négy csillagot, míg a feláras biztonsági csomaggal kiegészített példány ötöt érdemelt. A Swift alapváltozata három csillagos eredménnyel kellett hogy beérje, az opcionális biztonsági csomag pedig egy csillagot javított az értékelésen.

P90246022_highRes_mini-cooper-s-countr

Az Euro NCAP tavaly óta nagyobb súllyal szerepelteti a biztonsági segédrendszereket a végső értékeléseiben, így az olcsóbb és drágább autók között komoly különbségek adódhatnak. A Kodiaqban alapáron például olyan városi vészfékrendszer található, amely a gyalogosokat is felismeri, s ez komoly pontokat hozott a konyhára. A MINI rendszere alapkivitelében csak az autókat ismeri fel, a gyalogosfelismerésért fizetni kell. A Nissan esetében a plusz biztonsági csomagban benne van a gyalogosfelismeréssel kiegészített vészfékrendszer és a sávtartó asszisztens is, így a drágább modell megkapta a maximális öt csillagot. Gyalogosfelismerés csupán a Suzukihoz nem kapható.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/