/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Versenygép készült a Peugeot 308-ból

2018. január 04. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

A Peugeot Sport a 2018-as évadot a vadonatúj 308 TCR modellel kezdi, amely a 308 Racing Cup ügyfél versenyautó továbbfejlesztéseként a FIA új World Touring Car Cup (WTCR) sorozatában is indítható lesz. A 109 ezer eurós versenygép már megrendelhető, az első példányok áprilisban kerülnek a tulajdonosaikhoz.

A Peugeot 308 TCR a 308 Racing Cup modellből született meg, ám a két kocsi merőben eltér egymástól. Az utóbbi célja a maximális teljesítmény kiaknázása. A mérnökök sokat dolgoztak a szívó- és a kipufogórendszeren, továbbá módosították a turbófeltöltőt, így az 1,6 literes négyhengeres turbómotor már 350 lóerős és 420 Nm forgatónyomaték leadására képes. Utóbbit 3000-es fordulatszámon szolgáltatja. Eközben a blokkban megvan a potenciál ahhoz, hogy akár 5000 kilométert is menjen, ami a teljes WTCR szezonban megtett táv közel kétszerese.

A négyhengeres aggregáthoz egy hatfokozatú szekvenciális váltóművet kapcsoltak, amely erősebb kivitelű, mint a Racing Cup modellben. A nyomtávot jelentősen kiszélesítették, előre és hátulra pedig állítható stabilizátorokat szereltek, így a 308 TCR sebes kanyarvételekre képes. A futómű egyedileg hangolható a különböző versenypályákhoz, nemcsak a hasmagasság, de a kerékdőlés is szabályozható. A versenyautó megállításáról elöl 378, hátul 270 mm-es tárcsák és 6-, illetve 2-dugattyús féknyergek gondoskodnak.

A Peugeot 308 TCR már előrendelhető, ára nettó 109 ezer euró, ami versenyképesnek számít. Temérdek opció is választható hozzá; a kocsik minden esetben kompletten összeszerelve érkeznek meg az ügyfelekhez. Az üzemeltetési költségek körülbelül 4,5 euróban alakulnak kilométerenként.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/