/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A 700 lóerős Shelby teherautó

2016. február 16. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Shelby Ford F-150-ese a lehető legközelebb áll a klasszikus monster truckokhoz. Hatalmas méretű, feltűnő és leginkább nagyon hangos. A kisteherautó-megszállott amerikaiak imádni fogják a 700 lóerős szörnyet, bár sietniük kell a vásárlással, ugyanis összesen 500 darab készül belőle.

A Shelby American legújabb kreációja a legfrissebb, 2016-os kiadású Ford F-150 kisteherautóra épül. Egyedi kék festéséről, dupla fehér csíkozásáról és klasszikus feliratozásáról azonnal felismerhető. A gép frontrésze kifejezetten brutális, hűtőrácsok tömkelege tarkítja, amelyekre a kompresszoros V8-as hűtése igénye miatt volt szükség.

Természetesen a felfüggesztés is egyedi, a nagyvas 18-as Shelby felnikre szerelt BFGoodrich terepgumikon fut és Fox illetve BDS alkatrészekkel szerelt felfüggesztésen áll. A sofőr a felfüggesztést mindig a különböző körülményeknek megfelelően állíthatja be.

A legjelentősebb változások azonban a motortérben történtek. A pickupot egy Mustang-rokon 5 literes V8-as bírja mozgásra, ám egy óriási kompresszornak és egyéb módosításoknak köszönhetően immár 700 lóerőt présel ki magából. A motor nagyobb mennyiségű hideg levegőt és üzemanyagot kap, emellett a kipufogóoldalát is tehermentesítették egy Borla sportrendszerrel.

A Shelby American 500 darab F-150-es készítését vállalta, amelyeket kiemelt Ford márkakereskedőknél lehet megvásárolni. A szívómotoros, 395 lovas verzió 85 495, a feltöltött, 700 lóerős kivitel 98 995 dollártól érhető el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/