/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: 25 éves korára árverezik el a kitűnő Lamborghinit

2016. április 14. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy igazi klasszikusnak számító sportautó kerül kalapács alá május 20-án Nagy-Britanniában: egy 1991-es Lamborghini Diablo. Az autó különlegességei közé tartozik, hogy csupán 46 ezer kilométert futott, valamint korai modell lévén hátsókerék-meghajtású.

Nemrégiben elkezdett felfelé kúszni az Audi éra előttről származó Lamborghini modellek ára, az olyanoké, mint például a Diablo, amely megérte a tulajdonosi kör váltását is, így a ráncfelvarrással sok olyan extrát hozva, ami a négykarikásokra volt jellemző – mint amilyen az összkerékhajtás.

Napjainkra azonban épp ezért váltak különösen értékessé a korai példányok, melyeket sokan komolyabb sportautónak tartanak, mint a későbbieket. Közülük most egy 1991. május végi, mindössze 46 285 kilométert futott piros példány vált eladóvá. A 492 lóerős V12-essel szerelt hátsókerekes sportautó 4 másodperc alatt katapultál százra, míg végsebessége eléri a 325 km/órát.

Különlegességei között tartható számon a sárga bőrbelső, valamint az, hogy 2003-ig mindössze 31 663 kilométert, utána egészen napjainkig pedig további 14 622 km-t tekertek órájába, így a minimális, használatból eredő kopáson kívül hibátlan állapotnak örvend.

A ritkaságot május 20-án, épp 25 éves korában fogják elárverezni a SilverstoneAuctions rendezvényén. A várható összeget 90 és 110 ezer font közé, azaz mintegy 40 millió forint környékére taksálják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/