/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: 80 ilyen BMW-t kapott az ausztrál rendőrség

2017. szeptember 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem kevesebb, mint nyolcvan darab, BMW által speciálisan felkészített 5-ös modellt fog kapni az elkövetkező egy évben az ausztrál rendőrség. Az autókból minden felesleges luxust száműznek, viszont 265 lóerős 3.0 literes dízellel szerelik őket.

Bár inkább a luxus és a kényelem megtestesítőjeként él az ember fejében, az ausztrál bűnözők agyában mostantól inkább a félelem és a biztos lebukás eszközeként jelentkezik majd a BMW 5-ös szériája.

A szigetország rendőrsége ugyanis egy év alatt összesen 80 darab új bajor 530d modellhez fog hozzájutni az első példányok év eleji leszállításával kezdődően. „Az emberek és a sajtó a teljesítmény, a biztonság és a hatékonyság szimbólumaként emlegetik az 5-ös modellt, de közben minden további nélkül alkalmas rendőri feladatok elvégzésére is” – fejtette ki pozitív véleményét a márka ausztrál részlegének vezetője, Marc Werner a hivatalos sajtótájékoztatón.

Míg a mezei 5-ös sorozat példányai a civilek körében valóban a Werner úr által elsőként felvázolt képnek felelnek meg, addig a hivatásos autókban a luxus csak egy morzsányit lesz jelen, helyét a tartós megbízható használat és a strapabírás veszik át. Így például biztosuraknak le kell mondaniuk a bőrbelső illat- és látványegyütteséről, de a felárért elérhető extratételek sem lesznek egyik modell repertoárjában sem. Cserébe egy úgynevezett rendőrségi csomag kerül beszerelésre, amiről pontosan nem tudjuk, mit takar, de a fényhíd és a CB rádió biztos szerepel benne.

Felszereltség ide vagy oda, motorerőben nem lesz hiány, ugyanis mindegyik méretes négykerekű meghajtásáról a 3.0 literes sorhatos dízelmotor fog gondoskodni nem kevesebb, mint 265 lóerő, illetve 620 Nm segítségével.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/