/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

A nap képe: A belvárosban a Rolls-Royce-t is büntetik

2018. május 12. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Budapest V. kerületében, az Arany János utcában kaptunk lencsevégre egy szlovák rendszámos Rolls-Royce Phantomot, amely a közterület-felügyelet színtelen mikuláscsomagját viselte szélvédőjén. A bűn: várakozni tilos szabály megszegése.

Nem sűrű látvány Budapest utcáin a Rolls-Royce bármilyen portékája, pedig legutóbb az V. kerületi Arany János utcában egy előző generációs Phantom modellt sikerült lencsevégre kapnunk, amelyet ráadásul megbüntetett a közterület-felügyelet.

A büntetés oka a KRESZ 15. § (1) b. bekezdésén alapul, mely szerint „Várakozni tilos tábla azt jelzi, hogy várakozni tilos; a jelzõtábla alatt elhelyezett kiegészítõ táblán levõ felirat jelezheti, hogy a várakozási tilalom a jármûvek meghatározott körére nem terjed ki.” Az autó a Bank Center épülete előtt várakozott az Ír Köztársaság Nagykövetségének fenntartott helyen.

Mivel a fekete luxuslimuzin vezetője nem tartózkodott a helyszínen, megsértette a szabályt, s mivel a belvárosban amúgy is hemzsegnek a parkolóőrök és a közteresek, utóbbiaktól már repült is a büntetés, amelynek mértéke (a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése jogcímen) helyszíni bírságként 10 ezer forint, amennyiben nem hajlandó az autó üzembentartója befizetni, úgy a rendőrségnek továbbadhatják az ügyet, amiből feljelentés lehet.

Bár egy átlagember számára sokkoló lehet a nemvárt csomag látványa, valószínűleg nem fogja a tétel földhöz vágni a 100-120 milliót érő Phantom tulaját a kirótt büntetés, hisz ha tartósan Magyarországon használja autóját, eleve az adózáson jókora összeget takarított meg, de ez már egy másik szerv hatáskörébe tartozik…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Farmotoros giliszta
2018-05-12 - 07:40

A csomag, mint sok hasonló autónál kamu. Megáll,előveszi a kocsiból a régebbi csomagot. És kiteszi a szálvédőre, mint akit már megbüntettek.

imi
2018-05-12 - 12:30

Nagy ívben tesz a mikulás csomagra

Zsolt
2018-05-12 - 13:31

Aztán kimegy hozzá a közteresek főnöke és elnézést kér a büntiért. Pont úgy mint tette azt a választási bizottság elnöke a csuti csüngőhasú esetében!:)


*/