/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Brabus tuningos elektromos Smart

2019. március 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nemcsak külsejét, de elektromos motorját is megpiszkálta a Brabus a Smart ForTwo EQ Cabrionak. A vászontetős környezetbarát kisautóból csak 28 példányt készít a tuner, legkevesebb pedig 20,5 millió forintért lehet hazavinni.

Minél nagyobb teret nyernek az elektromos járművek, annál komolyabban veszik őket a nemesítőcégek is, így nem csoda, hogy immáron olyan villanyautó-tuning is akad, amely a külső mellett a motorerőre is koncentrál.

A Brabus például (f)elkészítette az első elektromos autót, amely felülmúlja gyári önmagát. A választott járgány a Mercedes-Benz almárkájának, a Smart portékája, méghozzá a ForTwo EQ Cabrio.

A mindössze 28 darabos limitált szériában nemesített járgányban egy 92 lóerő mellett 180 Nm csúcsnyomatékot termelő villanymotor dolgozik, amely 10 lóerővel és 20 Newtonnal haladja meg eredeti értékeit, így a Brabus szerint 10,9 másodperc alatt éri el a százas tempót. Ehhez a gyárilag is beállított, korlátozott 130 km/órás végsebesség társul. A négy vezetési mód közül az utolsó (Sport+) aknázza ki a maximumot, míg Eco módban akár 125 kilométeres hatótáv is elérhető a városi minivel.

Ez persze nem minden, a külsőt sem hagyták érintetlenül a mérnökök. A szélesebb kerékívek nagyobb felniket fogadnak be: 18 collos alumínium görgőkön feszülnek az elől 205/35, hátsul 235/30-as abroncsok. Az első lökhárító toldat és a hátsó diffúzor az alacsonyabb légellenállás mellett a nagyobb leszorítóerőért felel, míg a feszesebb futómű a jobb kanyarodásért.

A kabint a finom (piros) bőrözés, a szénszálas és alumínium díszítőelemek, az egyedi kárpitozás és az adott példány sorszámát jelző plakett díszíti. A navigáció, prémium hangrendszer és a klíma is mind alapfelszereltség.

A spéci Smartból sajnos csak 28 fogja meglátni a napvilágot, ami viszont ennél is megdöbbentőbb, az az ára, ugyanis legkevesebb 64 900 eurót, azaz 20,5 millió forintot kell fizetni a legolcsóbb változatért is. Az autó egy példánya látható lesz a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/