/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A brutális összegért elárverezett Aston Martin DB10

2016. február 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Sejthető volt, hogy az egyetlen hivatalosan megvásárolható DB10-esért horror összeget fog valaki fizetni, de hogy közel egymilliárd forintért találjon gazdára, azt senki se gondolta volna.

Hiába a hihetetlen vételár, ez az a fajta üzlet, ahol mindkét fél elégedett lehet, ugyanis a minap árverezték el az egyetlen Aston Martin DB10-est, amelyhez földi halandó hivatalosan hozzájuthatott.

Mint ismeretes, a patinás brit márka csupán tíz darab DB10-est készített, eredetileg mindet a James Bond: Spectre című filmhez, melyek közül nyolcat át is alakított a titkos ügynök igényeihez igazodva, s mindössze kettő maradt meg érintetlenül. Ezek közül az egyiket a gyártó tartotta meg, a másikat viszont árverésre bocsátották.

Az egyedi, exkluzív négykerekűért végül 2 434 500 angol fontot, átszámítva mintegy 971 millió forintot fizetett valaki, akinek kilétét természetesen nem fedték fel. Ezzel az értékesítés összege jócskán meghaladta az előzőleg kalkulált egymillió fontot. Ami a legjobb az egészben, hogy a teljes vételárat a Médecins Sand Frontiéres nevű orvosi alapítvány kapja.

Ez persze mit sem változtat a tényen, hogy a brit csodát közúton nem használhatja újdonsült tulajdonosa, bár a hasonló esetekből kiindulva nem lennénk meglepve, ha az autó egy centit sem mozdulna éveken át, majd a most kifizetettnél jóval magasabb áron találna új gazdára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/