/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Corvette, ami visszament az időben

2021. július 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A képeken látható autó eredetileg nem egy C2-es Chevrolet Corvette a ’60-as évekből, hanem egy C5-ös, 5.7 literes V8-cal és manuális váltóval szerelt 2004-es Z06 típus.

Talán megunta a világ folyamatos fejlődni akarását és előrelépési kényszerét ennek a piros Chevrolet Corvette-nek a tulajdonosa, mert valamiért úgy döntött, pár generációval korábbi példányt csinál kedvencéből.

A restomod lényege a régi lemezek alatt új technika élesztése, ami végül is ráillik erre a Corvette-re is, csak itt az újabból kellett öregebbet csinálni – már ami a külsőt illeti. Nos, azt túlzás lenne állítani, hogy tökéletes lett a munka, de messziről valóban egy C2-esnek néz ki a C5-ös.

A karrierjét eredetileg 2004-ben Z06 változatként indító négykerekűben csupán 18 685 mérföld (körülbelül 30 000 km) található, no meg egy kompresszor és egy kézi kapcsolású váltó. 5.7 literes V8-as LS6-os motorja 411 lóerő (302 kW) mellett 542 Nm csúcsnyomatékot termelt feltöltő nélkül, a Magnuson kompresszorral viszont valahol 530 lovat és 700 Nm körüli nyomatékot kell tudnia. Akárhogy is, az erőt egy hatfokozatú manuális váltó juttatja el a hátsó kerekekhez, így az élmény garantált.

Ami a külsőt illeti, a kasztnit megpróbálták a lehető legközelebb hozni a C2-es kinézetéhez, így a krómozott lökhárítók mellett nem maradhatott el a négy kör hátsólámpa, a bukólámpás fényszórók és az első kerekek mögötti légbeömlők sem. Még az első indexek, a kilincsek és a tükrök is a közel 50 éves elődöt idézik, a hátsó szélvédő azonban sajnos nem olyan, mint amilyennek lennie kéne, ahogy az oldalablakok sem. És persze ez a generáció jóval nagyobb, mint a korábbi, így a méretarányok sem stimmelnek teljesen.

Az elvégzett munka minősége mindenesetre kiváló, a belsőt pedig érintetlenül hagyták. Az eBay-en fellelhető hirdetésben közel százezer dollárt, azaz majdnem 30 millió forintot szeretne kapni az autót hirdető GT Auto Lounge kereskedő.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/