/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Corvette, ami visszament az időben

2021. július 01. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A képeken látható autó eredetileg nem egy C2-es Chevrolet Corvette a ’60-as évekből, hanem egy C5-ös, 5.7 literes V8-cal és manuális váltóval szerelt 2004-es Z06 típus.

Talán megunta a világ folyamatos fejlődni akarását és előrelépési kényszerét ennek a piros Chevrolet Corvette-nek a tulajdonosa, mert valamiért úgy döntött, pár generációval korábbi példányt csinál kedvencéből.

A restomod lényege a régi lemezek alatt új technika élesztése, ami végül is ráillik erre a Corvette-re is, csak itt az újabból kellett öregebbet csinálni – már ami a külsőt illeti. Nos, azt túlzás lenne állítani, hogy tökéletes lett a munka, de messziről valóban egy C2-esnek néz ki a C5-ös.

A karrierjét eredetileg 2004-ben Z06 változatként indító négykerekűben csupán 18 685 mérföld (körülbelül 30 000 km) található, no meg egy kompresszor és egy kézi kapcsolású váltó. 5.7 literes V8-as LS6-os motorja 411 lóerő (302 kW) mellett 542 Nm csúcsnyomatékot termelt feltöltő nélkül, a Magnuson kompresszorral viszont valahol 530 lovat és 700 Nm körüli nyomatékot kell tudnia. Akárhogy is, az erőt egy hatfokozatú manuális váltó juttatja el a hátsó kerekekhez, így az élmény garantált.

Ami a külsőt illeti, a kasztnit megpróbálták a lehető legközelebb hozni a C2-es kinézetéhez, így a krómozott lökhárítók mellett nem maradhatott el a négy kör hátsólámpa, a bukólámpás fényszórók és az első kerekek mögötti légbeömlők sem. Még az első indexek, a kilincsek és a tükrök is a közel 50 éves elődöt idézik, a hátsó szélvédő azonban sajnos nem olyan, mint amilyennek lennie kéne, ahogy az oldalablakok sem. És persze ez a generáció jóval nagyobb, mint a korábbi, így a méretarányok sem stimmelnek teljesen.

Az elvégzett munka minősége mindenesetre kiváló, a belsőt pedig érintetlenül hagyták. Az eBay-en fellelhető hirdetésben közel százezer dollárt, azaz majdnem 30 millió forintot szeretne kapni az autót hirdető GT Auto Lounge kereskedő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/