Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Föld egyik leggyorsabb és legkényelmetlenebb kabriója

2017. december 11. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindössze 80 darab készült a napjainkig egyik legdurvábbnak tartott Mercedes-Benz kabrióból. A CLK DTM egyik hófehér, vászontetős példányát most Szaúd-Arábiában szerezheti meg magának egy szerencsés milliomos.

Ha durvának gondoljuk a 4.0 literes duplaturbós motorral hajtott 510 lóerős új C63 AMG S modellt, akkor a több mint tíz évvel ezelőtt exkluzív darabszámban előállított 582 lóerős CLK DTM AMG maga a pokol.

A Mercedes DTM részvételének egyik alapfeltételeként 100 kupé és 80 kabrió példányban 2004 és 2006 között gyártott sportkocsi meghajtásáról egy 5.4 literes kompresszoros V8-as egység gondoskodik 582 paripa mellett 800 Nm csúcsnyomatékkal. A végsebesség így 322 km/óra, míg gyorsulása százra 3,8 másodperc, ami még 13 év után is bámulatos.

A CLK GTR utcán használható változatának egyik gyöngyszeme, egy hófehér kabrió került eladósorba Szaúd-Arábiában a Seven Car Lounge kereskedő kínálatában. Sajnos a szóban forgó járgányról nem sokat tudni, mindössze a képek árulkodnak állapotáról, ami valószínűleg kifogástalan.

Mivel árát sem tudjuk, csak találgathatunk, mennyi pénzt érhet a csillagmárkás, ám még szeptemberben az RM Sotheby’s kínálatában jelent meg egy hasonló példány, akkor 3-400 ezer font közé taksálták értékét, bár végül nem sikerült eladni. Talán majd most ezt.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.