/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Golf, ami mindent odaver

2015. július 10. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Volkswagen Motorsport bemutatta a Golf versenyautó változatának koncepcióját. A sportkocsi meghajtásáról egy 2.0 literes turbós motor gondoskodik majd 330 lóerős teljesítménnyel.

Tökéletes ügyfélautónak szánja a Volkswagen Motorsport részlege az alábbi képeken látható Golf versenygépet.

Az egyelőre még csak koncepcióként létező négykerekű rögtön kapott egy különleges optikai csomagot hatalmas kerékjárati ívekkel, és többek között teljesen átalakított lökhárítókkal. Az összképet olyan kiegészítők teszik még izgalmasabbá, mint a 18 collos versenyfelnik, a két kipufogóvég, amik között egy valódi funkciót kapott diffúzor igyekszik növelni a tapadást, de nem szabad megfeledkezni a szénszálas hátsó szárnyról, továbbá a lecserélt küszöbökről sem.

A modell meghajtásáról egy 2.0 literes négyhengeres turbómotor fog gondoskodni 330 lóerő (243 kW) és 410 Nm kíséretében. Az erőt DSG automataváltó továbbítja a kerekek felé.

Versenyautóról lévén szó a belsőt szinte teljesen kipakolták a mérnökök, viszont olyan hasznos extrákkal szerelték fel a Golfot, mint a bukókeret, versenyülés és –kormány, valamint egy tűzoltó készülék.

Bár technikáját tekintve az autó még fejlesztési fázisban tart, a Liqui Moly csapatával karöltve kilátogatnak a németek két ilyen géppel a TCR (Touringcar Racer International Series) túraautó verseny nemzetközi megmérettetésére a spielbergi Red Bull Ringre. Ha itt beválnak, máris rendelhetik őket az ügyfelek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/