/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Kia luxus belsője

2021. július 15. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az új Kia Carnival egy hatalmas méretű egyterű, melyből hamarosan elérhető lesz egy mindössze 2+2 személyes változat, ahol a hátul ülők a repülőgépek első osztályán tapasztalható kényelmet felülmúlva utazhatnak a földön.

5,15 méteres hosszával inkább kisbusznak, mint egyterűnek nevezhető a Kia Carnival legújabb generációja, melyet tavaly mutattak be, és már alapverziós kiadásában sincs miért szégyenkeznie.

A koreaiak azonban úgy vélték, ideje megmutatni, mi a luxus fogalma az ő fejükben, így jövőre érkezik a Carnival Hi Limousine változata, mely a 2+3+3 ülés helyett mindössze 2+2 kiosztásban lesz elérhető, ezeket viszont a létező legtöbb kényelmi funkció fogja körül venni.

A hátsó két ülés a „prémium relaxáció” kifejezés jegyében készült, így háromdimendizós Nappa bőr bevonatot kaptak, ahogy a jobb légitársaságok első osztályain található fotelek is. Természetesen minden részük elektromosan állítható (a fejtámlák is), fűteni-hűteni lehet őket, valamint kaptak egy-egy lábtartót. A bennük helyet foglaló utasok karnyújtásnyira vannak minden jótól, ugyanis köztük egy, a könyöklőbe épített 7 collos kijelzőn vezérelhetik a funkciókat, persze ha ez nem lenne elég, saját telefonjuk vezeték nélküli csatlakoztatása esetén arról is átvehetik az irányítást. A kijelzőn és/vagy telefonokon további extrák is elérhetők: hangulatvilágítás, légkondicionálás, az 55 cm-es okostévé vezérlése vagy akár egy teljesértékű lábmasszázst indíthatnak egy nehéz nap befejezéseként.

Hogy a cipők addig se hánykolódjanak az utastérben, csukható fiókokban lehet őket elhelyezni, nem sokkal mellettük pedig mini italoshűtőből lehet kivenni kedvenc nedűnket és áttenni a hűthető (és fűthető) pohártartókba. Az olyan apróságok, mint a körbe függönyözés, a 220V-os, illetve USB csatlakozók, valamint a vezetéknélküli telefontöltés már szinte említést sem érdemelnek. A fa padlózat és a hátsó ruhaakasztó a sikeres üzleti élet velejárói…

A Kia a Carnival Hi Limousine-nal a Mercedes V-osztály és a Volkswagen Multival hasonlóan felszerelt modelljeit célozza konkurenciának, amiben a 87 millió dél-koreai wonban (23 millió forintban) meghatározott várható vételár is segíti. Arról egyelőre nem tudni, hogy a világ mely pontjain lesz majd értékesítve hazáján kívül a luxusegyterű.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/