/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A könyv, ami drágább egy Bentley-nél

2019. május 18. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az autós világ egyik legritkább és legdrágább könyvét adta ki a Bentley. A háromféle változatban elérhető, századik évfordulót ünneplő kötetek legexkluzívabb tagjaiból csupán hét darab készül, darabonként 30 kilogramm tömeggel és 74,5 millió forintért.

Még a jelenlegi, brutálisan magasnak mondott ingatlanárak mellett is egész szép családi vityillókat lehet kapni 75 millió forintért. Persze akinek ennek többszöröséért van jó pár ingatlana, valamint több tucat, hasonló árú négykerekűje, annak már nem sok pótolhatatlan és kellőképp feleslegesen drága tárgy létezik a világon.

Nos, a Bentley most az ilyen tulajdonosokra gondolt legújabb könyvsorozatával. A márka fennállásának századik évfordulóját ünneplő könyvek legdrágább tagjai a hétdarabos, így minden kontinensen egy-egy példányban elérhető 100 Carat Edition (Száz karát kiadás) kötetek, melyek 30 kilogrammot nyomnak, áruk pedig 200 000 brit font, azaz 74,5 millió forint. Nevéből adódóan ezen kincsek borítói 100 karátos gyémántokat tartalmaznak, valamint fehéraranyból vagy platinából készülő szárnyas emblémát.

Amennyiben ez elfogyna, netán túl drágának bizonyulna, a 100 darabos Mulliner Edition kiadás egyenként már 12 500 fontért, azaz 4,65 millió forintért elérhető. Ebben a tulajok saját Bentley autójukról készült fotókat kérhetnek, továbbá ezüsttel vagy arannyal vésethetik nevüket a borítóba.

A leggazdaságosabb megoldást a Centenary Edition (Százéves évfordulós kiadás) könyvek jelentik, melyekből 500 készül, egyenként 3000 fontért – 1,11 millió forintért.

Ami mindegyikben közös, az, hogy kivétel nélkül bemutatják a márka történelmét a kezdetektől egészen napjainkig, a Le Mansi és GT-osztályos győzelmeken keresztül a friss utcai modelleken át a jövőképig bezárólag, több mint 800 oldalon és 9 fejezeten keresztül.

Az Angliában „összeszerelt” könyvek bőrözött részei az autókban is felhasznált anyagokból készülnek, s kinyitva közel egy métert foglalnak el keresztben – kissé többet, mint egy napilap hasábjai…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/