/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Lamborghini legújabb nagy durranása

2016. március 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatkozott a Lamborghini Centenario, mely az olasz gyártó következő erősen limitált sorozata és Ferruccio Lamborghini 100. születésnapjának tiszteletére fejlesztették ki. Az összesen 40 darab elkészülő 770 lóerős autót már rég eladta mind a Lamborghini.

Újabb ritkaságot mutatott be a patinás olasz márka a Centenario személyében. Az újdonság a Reventón, Sesto Elemento, Aventador J és Veneno által megkezdett utat folytatja.

A minden ízében átalakított Aventador Ferruccio Lamborghini születésének századik évfordulójára készült, innen ered neve is. Az autó mozgatásáról a már jól ismert 6.5 literes szívó V12-es benzinmotor gondoskodik 770 lóerővel, amely 2,8 másodperces százas sprintet, 23,5 szekundumos 0-300-as katapultálást, valamint 350 km/órás végsebességet tesz lehetővé.

A Centenario szénszálas szerkezetet és karosszériát kapott, így 55 kilogrammal könnyebb testvérénél. Így valószínűleg a mindössze 1520 kilogrammos össztömeg is közrejátszik abban, hogy 100 km/óráról 30 méter alatt képes megállni – no meg az elől 20, hátul 21 collos kovácsolt felnikre feszített Pirelli P Zero abroncsok.

A légáramlatok minél gyorsabb és eredményesebb hasítását olyan dolgok segítik elő, mint az aktív hátsó szárny, a szélcsatornában fejlesztett légbeömlők és légterelők és a méretes diffúzor. A belső teret is igyekeztek sportosan elegánssá formálni a mérnökök, így alcantara bőr és karbonszövet, valamint sárga varrások és díszítések ékesítik a műszerfalat valamint az üléseket. A 10 collos, álló érintőképernyő navigációt is ismer, de internetezni, valamint e-mailjeinkhez hozzáférni is lehetőség van.

Aki csak most kap észbe, hogy szeretne egyet az újdonságból, sajnos elkésett, ugyanis a 20 roadster és másik 20 kupé már mind gazdára talált, egyenként legkevesebb 1,75 millió eurós (542 millió forintos) vételáron.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/