/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A Legdurvább utcai Lotus

2017. április 21. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Lotus bemutatta az eddigi legelvetemültebb, rendszámozható négykerekűjét az Exige Cup 380 személyében. A mindössze 1057 kilogrammos autót egy 3.5 literes kompresszoros V6-os motor hajtja, így gyorsulása 3,6 szekundum, végsebessége pedig 282 km/óra.

Aki szereti a szélvészgyors kisautókat, annak a Lotus egyes modelljei biztosan a bakancslistáján szerepelnek. Az Exige Cup 380-nal ez a lista most tovább bővülhet.

A brit manufaktúra ugyanis az autó személyében bemutatta az eddigi legdurvább Exige modellt, mely a Sport 380-ason alapszik, ám annál kicsit könnyebb, valamint sokkal több leszorítóerőt képes termelni – konkrétan 43%-kal, akár 200 kilogrammot is.

A testes gokart meghajtásáról ugyanaz a Toyotától származó 3.5 literes kompresszoros V6-os aggregát gondoskodik, mint a Sport 380 esetében, így a lóerők száma változatlanul 380, míg a csúcsnyomaték 410 Nm. A bődületes teljesítményt egy hatfokozatú manuális váltón keresztül juttathatja a sofőr a földre, s mivel száraz tömege csupán 1057 kilogramm, képes 3,6 másodperc alatt százra katapultálni, míg végsebessége 282 km/óra. Ez 5-tel elmarad a Sport 380-étól, ám cserébe hihetetlen kanyarsebességet kapunk.

A legjobb a dologban, hogy az autó teljesen utcaképes lesz, így nem csak a versenypályákon száguldhatnak vele a vidám tulajok, azonban ha valaki szeretne egyet megáénak tudni, jobb ha siet, ugyanis világszerte csupán 60 példány legyártását és eldását tervezi a cég. A modell indulóára 109 900 euró (34,3 millió forint) lesz Németországban, vagyis nem olcsó mulatság.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/