/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legértékesebb James Bond autó

2018. június 23. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ha egy Aston Martin eladósorba kerül, biztosak lehetünk benne, hogy meglepő árcédulát fog kapni, ez pedig hatványozottan igaz, ha a legendás DB5-ről van szó, amely ráadásul egy James Bond filmben is szerepelt.

Érdekes, de nem egy olyan Aston Martin DB5 lett értékesítési Guinness rekorder, amely valamelyik film főbb jelenetében szerepelt, hanem amely a Pierce Brosnan által megformált karakterre épített Aranyszem című 1995-ös mozi elején keveredett üldözésbe egy Ferrari F355-tel Monaco környékén.

Az ominózus jelenetben az olasz kupét a Famke Janssen által alakított Xenia Onatopp vezette, Bond oldalán pedig Miss Monneypenny is látható volt. A filmben csupán három DB5-öst használtak, melyek közül kettő kaszkadőrautó, egy pedig a közeli jeleneteknél mutogatott modell volt. A szóban forgó darab az egyik kaszkadőrpéldány teljes valójában, orrában pedig egy 4.0 literes sorhatos motor dolgozik három „SU” karburátorral. Kinézetükben tökéletesen egyformára csinálták a példányokat, hogy ne legyen baki belőlük – ezek közül a két kaszkadőrmodellt megvették, a harmadikat pedig csak bérelték.

A forgatások után a „Cars Of The Stars” kiállítás tulajdonosa vette meg a BMT 214A rendszámú modellt, legutóbb pedig 2001-ben váltott tulajdonost, amikor is a jelenlegi tulajdonosa a legdrágább James Bond autóként fizetett érte Guinness rekordot érő pénzösszeget. Most azonban ismét elérkezett az idő, hogy tovább bizonyíthasson, ugyanis július 13-án kerül árverésre, s az előzetes becslések szerint 1,6 – 2,1 millió dollár (445 – 583 millió forint) között találhat új gazdájára, amely nagyjából a duplája egy „sima”, használt DB5 értékének.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/