Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legfeltűnőbb Lamborghini Aventador

2016. január 25. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az alábbi, lila színű, mindenféle optikai finomsággal ellátott Aventadorra mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy unalmas. De nem is volt más a célja a DMC-nek ezzel a hatalmas, fényes fekete felniken guruló 760 lóerős bikával.

Már gyári önmagában is egy jelenség, de egy igényes tuningmunka csak kiemeli a Lamborghini Aventador szépségét, ráadásul 6.5 literes V12-es 700 paripát produkáló szívó benzinmotorját is könnyűszerrel lehet erősíteni – nem mintha 2,8 másodperces gyári gyorsulását és 350 km/óra feletti végsebességét kellene még csiszolni.

A DMC azonban például rögtön a mindössze tíz példányban elkészített LP760-4 Dragon Edition kiadással kezdte a munkát, melynek motorja 700 helyett 760 lóerőt képes mind a négy kerék felé továbbítani.

A fix szénszálas hátsó szárny, az átalakított első lökhárító a méretesebb légbeömlők, valamint a 35 kilogramm spórolást lehetővé tevő titán kipufogórendszer is megmaradt, azonban a felniket fényes fekete RS05 kódnevű, elől 20×9, hátul 21×12,5 collos PUR görgőkre cserélték. A valódi feltűnést azonban a csillogó és árnyalatváltó lila szín és DMC egyedi – Veloce Speziale – optikai csomagja nyújtja. Utóbbi egy pár küszöbből, oldalsó légterelőkből, egy átalakított diffúzorból és egy ismeretlen mértékű ültetésből áll.

Arról nem tudni, hogy a tuner több darab elkészítését is tervezi-e, vagy csak az egyedi bemutató példányig jutottak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

A nap képe

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!