/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (4) |
| Több

A nap képe: A legjobb rendőri dorgálás a parkolni nem tudó sofőröknek

2019. április 20. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bosszantó, amikor egy parkolóban azért nem lehet beállni helyekre, mert a szomszédos területen álló autók átlógnak a kijelölt vonalakon. Pláne, ha ez egy mozgáskorlátozott hely mellett történik. De az amerikai rendőrségnek kreatív válasza volt erre.

Megesik, hogy az ember benéz egy táblát vagy épp siet, ezért rossz helyre parkol, de egészen más az, amikor hanyagságból vagy lustaságból áll meg úgy, hogy a többiektől veszi el az egyébként használható parkoló-területeket – pláne, ha mozgáskorlátozott helyek akadályozásáról van szó.

Az ilyen bűnösöknek talált ki tökéletes dorgálást a texasi Southlake városának rendőrőrse, amikor az efféle „bűnözőknek” házi feladatként hagyott egy színezőlapot a szélvédőjén. A papíron ez áll: „Észrevettük, hogy akad némi gondja a vonalakon belül parkolni, amikor épp egy mozgáskorlátozott hely mellé parkolt…” – kezdődik a szöveg, majd egy méretes címer után így folytatódik: „Talán, ha gyakorolja kiszínezni a jelvényünket, és sikerül a vonalakon elül maradnia itt, esetleg ez majd segíthet elkerülni a jövőben a bírság gyűjtését.”

A rendőrök egy Dodge Ram helytelen parkolásánál vetették be a „fegyvert”, melyet rögtön meg is osztottak Facebook oldalukon, ami a legtöbbeknek nagyon tetszett – végül is, jobb egy írásbeli figyelmeztetés, mint egy azonnali, 200 dolláros bírság… Csak remélni tudjuk, hogy előbb-utóbb itthon is bevetnek hasonló módszereket a hivatalos szervek a hasonló esetek elkerülésére.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Kopernecky
2019-04-20 - 08:29

Nálunk az a gond,hogy a mi rendőreink “teljesítmény” orientáltak,,,így erre esély sincs !

Kovács Mihály
2019-04-20 - 08:33

Igen itt is jó lenne, mert némelyik bénácska azt hiszi övé a közterület.

Lapos Elemér
2019-04-20 - 09:52

A menstruátoroknak eleve rosszabb a térlátásuk, mint a férfiaknak, ezért ők nem tudnak parkolni rendesen.

Eleve jogosítványt sem szabadna adni – egyetlen nőnek sem!

Stalin Leninson
2019-04-20 - 15:22

@Lapos Elemér: Így van az, amikor egyetlen nő sem akar veled szexelni.
Sajnos szűzen fogsz meghalni, ez van.


*/