/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legkülönlegesebb Porsche 911 Turbo

2019. március 29. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy olyan 911-es kerül árverésre hamarosan, mely a 993-as széria előfutára volt. A szóban forgó járgány ugyanis egy korai prototípus, melybe minden extrát beletettek, ráadásul olyan alkatrészeket is kapott, melyek a sorozatgyártásból kimaradtak.

Egy igazán különleges, a ritkák között is kiemelkedő, 1994-es Porsche 911 Turbo prototípus kerül árverésre az RM Sothheby’s soron következő rendezvényén Essenben, április 11-12 között.

Habár maga a 993-as 911 Turbo széria 1995-ben mutatkozott be, ez a példány korábban, tesztautóként látta meg a napvilágot, s jelenleg a legidősebb ismert 993 Turbo címét viseli. Nagy szerepe volt abban, hogy a modell olyan sikeres és tökéletes lett, mint ahogy azt sokan tartják.

Mivel tesztpéldányról beszélünk, az autó néhány eleme eltér a gyártásba került, végleges változatétól: többek között különleges hátsó szárny, első lökhárító toldat és szélesebb kerékívek találhatók rajta. Ezek mellett persze temérdek extra is került bele, mint például klíma, 12 irányban állítható elektromos ülések, Blaupunkt Symphony hangrendszer, hátsó ablaktörlő, illetve elektromos ablakok. A bordó bőrbelső hibátlan állapotnak örvend, ahogy a fekete metál fényezés is, habár az autó órája több mint 72 ezer kilométert mutat.

Amikor a Porsche befejezte a munkálatokat vele, megfosztották motorjától és váltójától, majd egy németországi kereskedésbe került, ahol rálelt tehetős első tulajdonosa. Miután megejtették a hivatalos világpremiert, visszakerültek bele a hiányzó fődarabok, gazdája pedig végre élvezhette a különcséget. Ez annyira beválhatott neki, hogy egész mostanáig nem adott túl rajta.

Az RM Sotheby’s értesülései szerint a legtöbb prototípust megsemmisítette a gyártó, így nem valószínű, hogy sok hasonló példányra lelhet bárki, így nem is véletlen, hogy az előzetes becslések 3-400 ezer eurós (94,5-126,5 millió forintos) győztes licitet jósolnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/