/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legolcsóbb Porsche 918 Spyder

2016. március 27. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az internetes árverés jelenlegi állása alapján ez a legolcsóbban megvásárolható Porsche 918 Spyder, ráadásul órájában még 150 kilométer sincs. A gond csupán az, hogy pár alkatrész hiányzik az elejéből és a végéből is, ugyanis egy csúnya baleset részese volt.

918 darabos példányszámával a Porsche hibrid szuperautója igazi ritkaság. Újkori ára 845 ezer dollárra, azaz mintegy 230-240 millió forintra rúgott, persze így is gyorsan elkelt az összes modell.

Az alábbi, 830. példány egy csupán 92 mérföldet (148 kilométert) futott darab, csakhogy ekkor egy durva baleset részesévé vált. Most a roncsot kínálja a Copart online árverésre, amely jelenlegi állás szerint 130 ezer dolláron, mintegy 36 millió forinton áll. Ez elég olcsó, ha utána járunk, hogy jelenleg egymillió (280 millió forint) körül cserélnek gazdát a hibátlan példányok.

Persze a jónak tűnő befektetés valójában egy pénznyelő: a gyártó közzétett pár alkatrész árat a csodajárgányhoz, így már tudjuk, hogy a sebességváltó önmagában is közel 70 ezer dollár (majdnem 20 millió forint), a motor pedig önmagában is meghaladja a 200 ezret (56 millió Ft), így hamar el lehet érni egy sértetlen 918-as értékét, bár a hirdető szerint a javítási költségek nem haladják meg a 600 ezret.

Akárhogy is, az árverés még 17 napig él, úgyhogy a végső ár még biztosan változni fog, csak jó kérdés, hogy mennyit, hisz a pénz mellett nem kevés idő is a drága roncsot helyre hozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/