/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A legtöbbet futott Lamborghini

2016. december 04. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Még hogy a sportautók túlzottan kihegyezettek. Az alábbi Lamborghini Murciélago már több mint 400 ezer kilométert futott és még mindig hibátlanul teszi dolgát. Az elégedett angliai tulaj terve persze a félmilliós határ elérése.

A Föld legtöbbet futott Lamborghinije egy 6.2 literes V12-es, 580 lóerős szívómotorral szerelt Murciélago modell több mint 250 ezer mérfölddel (402 ezer kilométerrel) az órájában.

Persze egy kihegyezett sportkocsi tartása és használata mindig kompromisszumokat követel, mégis az Aventador elődje tökéletesen megfelel minden elvárásnak, s még ekkora futásteljesítménnyel a háta mögött is megbízhatóan működik.

Igaz, ehhez kellett egy 3 éves rehabilitáció is, amelyre egy 2012-es balul sikerült pályanap miatt volt szükség, amikor az autót nagysebességgel a szalagkorlátnak csapták. S ha már muszáj volt hozzányúlni, nem csak a karosszériát javították meg, hanem a futóművet, a fékeket is kicserélték újakra, míg a belsőt átszabták a tulajdonos igényei szerint. Ekkor kapott a többször szidott félautomata E-gear váltó helyett kézikapcsolású hatfokozatú kulisszát.

A hosszú kihagyás után visszatérő kocsival szerető gazdája most a 300 ezer mérföldes távot célozza meg, amely minden bizonnyal menni fog a párosnak – abba azonban rossz belegondolni is, hány hektoliter benzint falt már fel a 100 kilométeren átlagosan 21,5 liter prémiumot kérő büszkeség.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/