/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: A múlt és a jelen találkozása

2016. augusztus 05. 09:28   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az egyetlen utcai használatra is alkalmassá tett, 1995-ös Le Mansi versenyen rajthoz állt McLaren F1 GTR pózol egy azonos színű P1 XP mellett Silverstone aszfaltcsíkján. A két brit csúcsragadozó ugyanazé az emberé, összértéküket megbecsülni sem lehet.

Bár a világ egykori leggyorsabb autójának számító McLaren F1 még „sima” kiadásban is több százmillió forintot megér, az alábbi GTR modellt olyan különleges sors övezi, hogy ettől értéke szinte felbecsülhetetlen lesz.

Az autó ugyanis részt vett az 1995-ös Le Mansi 24 órás versenyen, ráadásul rögtön a futam után megvásárolta magának egy ismeretlen kilétű milliárdos, aki azonnal utcán is használhatóvá (rendszámozhatóvá) alakíttatta a gyárral a modellt. Ezzel a valaha magánkézbe adott 5 példány közül ez lett az egyetlen F1 GTR, mely saját lábán mehet ki a közutakra.

Az autó műszaki paraméterein semmit sem változtatott a McLaren, csupán megkapta a megfelelő lámpákat, belső felszerelést és egyéb apróságokat, valamint egy narancssárga fényezést. 2000-ben került új gazdájához, akinek hatalmas szerencséje volt, mert az időközben megjelent, és villámsebességgel kiárult 375 darab P1-es után a brit cég felajánlott egy XP (experimental prototype – azaz kísérleti prototípus) változatot az F1-esével megegyező narancssárga színben, amire nem lehetett nemet mondani.

A két csoda most együtt pózol az angol versenypálya, Silverstone híres aszfaltcsíkján, hogy egymás előtt tisztelegve emlékezzenek meg a múltról és a jelenről.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/