/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A nap képe: 65 éves a Fiat 500

2022. június 29. 14:45   |   Autoblog
címkék:  

Születésnapi bulit tartanak a Fiat 500 magyarországi rajongói, a modell szerelmesei július 3-án, az Aeroparkban ünneplik a legendás kisautó bemutatkozásának hatvanötödik évfordulóját.

1957. július 4. történelmi dátum a Fiat és az autógyártás történetében. Ezen a napon indult világhódító útjára a legendás olasz autómodell, a Fiat 500, amely az elmúlt hatvanöt esztendőben számos generáció vágyálmaként vonult be a mindennapokba.

A híres Cinquecento immár nem csak egy modell vagy közlekedési eszköz, sokkal inkább a „dolce vita” életérzés négykerekű megtestesítője. Ikonikus formavilágának köszönhetően a világ bármely szegletében azonnal felismerik, miközben népszerűségéhez hozzájárul a megszámlálhatatlan külső-belső színkombináció, az évente kiadott egyedi limitált szériák sokasága, az utasok derűs hangulatáról gondoskodó ponyva- és üvegtetős kivitelek utánozhatatlan bája. Sikerében mindezek mellett természetesen szerephez jutottak az egyszerű kezelhetőséggel párosuló megfizethető árak, illetve az alacsony fenntartási költségek.

A nuova Fiat 500 Club Hungary, a torinói gyártó által is jegyzett legnagyobb hazai új 500-as klub idén egyszerre három születésnap megünneplésére hívja az ikonikus modell szerelmeseit.

A „Fiat Cinquecento 65 – Repülj velünk vissza az időben!” címmel meghirdetett rendezvényen, 2022. július 3-án, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő Aeropark repüléstörténeti múzeumban a rajongók közösen fújhatnak gyertyát a Fiat 500 hatvanötödik, a 2007-ben bemutatott új 500-as tizenötödik, no meg a hazai klub tizenharmadik születésnapján.

A Cinquecento napján déltől megtekinthető lesz a régi és új 500-as verziók számtalan változata. A születésnapi rendezvényen a veterán, az új benzines, az egyterű, a crossover, az Abarth, a hibrid és a legújabb elektromos Cinquecentók szinte valamennyi verziója képviselteti majd magát.

Az eddigi 63 autós rekord idén várhatóan ismét megdől majd, az eddigi visszajelzések alapján több mint kétszáz fő jelezte részvételi szándékát a zártkörű klubból. Az eseményen részt vesz a Stellantis hazai képviselete a Duna Autó Fiat márkakereskedésével karöltve, és természetesen a nuova Fiat 500 Club Hungary, valamint a társklubok számos tagja.

A belépés Fiat 500-assal, illetve a kisautó 500e, 500X, 500L, Abarth 500/595 és oldtimer 500 rokonaival érkezők, valamint további egy fő kísérőjük számára ingyenes. A rendezvényen így nem csak a klub tagjai, de bárki díjmentesen, előzetes regisztráció nélkül részt vehet, aki rendelkezik az 500-as valamely változatával.

A nem Cinquecentóval érkezők az Aeropark honlapján (https://aeropark.hu/jegyaraink/) publikált áron megvásárolható belépővel ugyancsak beléphetnek a rendezvény területére. A legendás 500-as változatai mellett itt kicsik és nagyok megismerkedhetnek a magyar polgári repülés történetével, illetve az Aeropark munkatársainak kalauzolásával tematikus séták keretében csodálhatják meg a kiállított repülőgépeket.

Aki ezen felül más kalandokkal tenné teljessé a „dolce vita” életérzést, külön térítés fejében kipróbálhatja az Airbus A320 szimulátorát, vagy vezethet reptéri tűzoltóautót is. A hamisítatlan mediterrán élményhez hozzájárulhatnak a Melbourne Coffee Tour kávékülönlegességei, amelyeket stílszerűen egy eredeti Fiat 900T kisbuszból szervíroznak majd. És hogy senki ne maradjon éhes, a helyszínen hamburgeres és kürtőskalácsos food truckok, illetve az Aeropark saját büféje ugyancsak várja majd a vendégeket.

Publikus facebook esemény link: https://fb.me/e/2CNkFM6RW


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/